Милосављевић: Подршка породици један од приоритета Града

Градска већница Данијела Милосављевић и помоћник градоначелника Милан Илић присуствовали су у име Града Врање манифестацији ,,Дани породице у Србији“ која је одржана у месту Перлез, надомак Зрењанина. Била је ово прилика за размену искустава и мишљења али и за потенцирање породице, као основне ћелије друштва.  

Милосављевићева истиче задовољство због учешћа Врања на овој значајној манифестацији, где су презентоване мере подршке породицама са децом, услуге социјалне заштите, које се пружају на територији града Врања, као и туристички потенцијали овог краја.

-Били смо поносни јер смо имали шта да презентујемо на овој манифестацији. Сматрам да су подршка породици  и истицање њене улоге у савременом друштву веома важне. Она је примарна јединица сваког друштва и пресудна за очување правих вредности. Мислим да стојимо раме уз раме са градовима попут Врања, када је у питању пружање подршке породици.  Учешће на овој манифестацији била је прилика да се прикаже и туристичка понуда Града Врања и да се  заинтересованим туристима предочи шта све могу да виде у граду који има душу, каже већница Милосављевић , која изражава наду да ће оваквих сусрета бити и убудуће.

Милосављевићева подсећа да Град Врање издваја извесна средства за подршку породицама  и предузима све потребне мере и активности на константном очувању, унапређењу и развоју породице.  

-То је пре свега, ваучер за сваку новорођену бебу у износу од 12.000 динара као и аутоседиште. Породице са дуплим близанцима и тројкама добијају по 12.000 динара месечно, обезбеђен је бесплатан превоз за ђаке до школе без обзира на километражу. Ово се односи и на децу у граду али и у сеоским срединама. Ту је и субвенција превоза ученика средњих школа на територији Града. Родитељи су дужни да плате само 25% износа од висине месечне карте, подсећа већница.

Вртић је бесплатан за треће и свако наредно дете а ту је и једнократна помоћ за најбоље студенте у износу од 20 и 30 хиљада динара. Ужина је бесплатна за ученике школе “Вуле Антић“ а Град награђује и ђаке генерације као и ученике који су освојили једно од прва три места на републичком такмичењу а обезбеђује се и превоз и смештај за њих током трајања такмичења. Прваци су ове године добили по 7.000 динара, финансира се и школски спорт .

То је део мера које Град пружа породицама са децом и са том праксом ће се наставити и убудуће, закључује већница.

Please follow and like us:
Друштво