Помоћ пољопривредницима за пријаву на е-Аграр пружа локална самоуправа

У току је пријављивање за нови електронски регистар пољопривредних газдинстава. Регистрација се одвија преко сајта е-Аграр. С обзиром на то да је Министарство пољопривреде објавило је да ће јавни позиви за субвенције за млеко и давања по хектару бити расписани већ 3. априла, неопходно је убрзати процес пријављивања

Недавно је Влада Србије дала препоруку да се и локалне самоуправе и земљорадничке задруге укључе у процесе регистрације пољопривредника у оквиру е -Аграра, како би се помогло и убрзао процес регистрације и како би се први јавни позиви дочекали са што више регистрованих пољопривредних газдинстава. Како би благовремено могли да конкуришу на јавне позиве и остварили права на подстицаје. Тим повод је јуче у Врању одржан састанак са државном секретарком у Министарству пољопривреде Иваном Поповић.

– Град Врање ће се укључити у процес пријављивања. Обезбедићемо пет извршилаца који  ће се укључити у помоћ пољопривредним произвођачима око попуњавања пријаве  и осталих процедура које се тичу регистрације пољопривредних произвођача – каже Небојша Стаменковић, градски већник за област пољопривреде.

Пољопривредници са нашег подручја су имали тешкоћа са пријавом. Такође у групи су полуинтензивне, односно екстензивне производње и неопходно је да испуне одговарајуће критеријуме.

– Хоћу да обавестим пољопривредне произвођаче са територије Града Врања да се директно укључе у информисање и долазе у наше канцеларије, како бисмо их информисали о актуелним подстицајима, како у сектору воћарства, сточарства и осталим гранама. Ми смо ту да им дамо подршку, да их преусмеримо ако су неодлучни и на који начин да остваре одређене субвенције у пољопривреди – додаје Стаменковић.

Из Министарство подсећају све пољопривредне произвођаче да крајњи рок за пријаву у систем еРПГ не постоји. Пријаве и обнове статуса газдинства могуће су све до тренутка подношења захтева за жељену субвенцију, поручило је Министарство.

Please follow and like us:
Пољопривреда