Помоћник градоначелника Милан Илић са будућим Гимназијалцима

У свечаној сали Гимназије „Бора Станковић“ свечаности поводом поласка нове генерације средњошколаца, присуствовао је помоћник градоначелника Милан Илић.

Свеже септембарско јутро, насмејана лица будућих Гимназијалаца испред једне од најстарије средњошколске установе у Србији, слика су дана из центра града. Химном „Боже правде“ почела је свечаност поводом почетка школске године у Гимназији „Бора Станковић“ у Врању.

-Желим вам да остварите пуно добрих резултата, добрих оцена, успеха, али и да стекнете пуно добрих пријатеља и да увек имате једну ствар на уму, да сте свви ви једнаки и да међу вама мора да постоји поштовање. Међусобно разумевање је веома битно, толеранција, јер школа није само знање, школовање представља оно како ћете ви изаћи одавде, а ви треба да изађете као прави, добри људи који брину о другима, који брину о својим друговима и другарицама. Надам се да ћете поред добрих резултата, добрих успеха, знања које ћете стећи, изаћи као прави људи који знају да цене пријатеље, другарице, професоре. Желим вам срећну и успешну школску годину и срећно и успешно школовање у врањској Гимназији, истакао је Милан Илић помоћник градоначелника Врања.

У групама друг до друга, у ишчекивању разредних старешина, чекали су прозивање и почетак првог разредног часа. Седам учиниоца Гимназије „Бора Станковић“ примило је ученике првог разреда.

-Сви смо веома уздуђени јер је ово нешто ново за нас и размишљамо о томе какви су професори, које ћемо предмете имати, где ћемо и са ким бити у одељењу. Сви смо дошли заједно у школу,

окупили смо се, али смо свесни тога да ћемо наћи и ново друштво.
Упитана да ли постоји страх од већих обавеза, одговара.

-Наравно да смо свесни да нас очекују веће обавезе око учења, свесни смо тога и спремни смо дошли у школу, речи су Анђеле Димитријевић.

-Са другарима сам дошао из мог бившег одељења, нас петоро смо уписали Гимназију и надам се да ћемо наставити дружење сада у средњој школи.

На питање да ли постоји нека врста страха од предстојећих обавеза, одговара.

-Претпостављам да код неких ученика постоји, предстоји нам нови живот, али сматрам да уз добар рад, труд и дисциплину све може да се постигне, каже Данило Стаменковић.

Гимназија „Бора Станковић“ у Врању уписала је 133. генерацију ученика.

Please follow and like us:
Друштво