Помозимо једанаестогодишњој Теодори којој је за лечење потребно 60.000 евра

Једанаестогодишња Теодора Стајић из Вртогоша има успостављену дијагнозу епилепсије од своје прве године, и свакодневно има око 50 напада, чиме су јој свакодневне активности онемогућене. Од тог тренутка креће њена борба за живот и срећно детињство. Теодорину причу поделио је са нашим гледаоцима њен отац, Бојан Стајић.

Родитељи су Теодору водили на клинику Дечје неурологије у Нишу, где и данас иду на контроле. Били су даље упућени у Београд где је Теодора боравила три месеца и долази до промене терапије, али напади не престају.

Тренутно има јаке и учестале нападе, који је спречавају у томе да сама једе, да се обуче и ради све оно што и њени вршњаци. У потпуности је зависна од својих родитеља и не сме бити сама.

– Теодора без присуства родитеља не може. У школу је води мајка, где јој је потребна посебна пажња од учитеља. Она не може ништа самостално да ради, чак ни да се обуче, свуче, окупа а највећи проблем је кад се храни. Тада су највећи напади, када ударa главом од сто, у школи се поспе млеком или јогуртом. Највише јој помажу другари из школе, изваде јој књиге из ранца, јер она сама не може. И даље не зна да чита и пише, не зна боје – објашњава Бојан Стајић, Теодорин отац.

Једини спас за Теодору је одлазак у Турску, на терапију матичним ћелијама, где се сви надају потпуном излечењу.

– Потребно је 60.000 евра за лечење у иностранству, као и за смештај и путне трошкове. Апелујемо на све људе добре воље да помогну, да уплате новац на жиро рачун и да тиме спасимо Теодорин живот – каже Бојан Стајић.

Сви који желе да помогну да Теодора има нормално детињство као и њени вршњаци, могу послати поруку са бројем 140 на 3800, или уплату могу извршити на:

Динарски рачун: 160-6000001470913-34

Девизни рачун: 160-6000001475613-96

Please follow and like us:
Друштво