Потписан Протокол о сарадњи између Града Врања и Општине Брод

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић и Зоран Видић начелник Општине Брод у Републици Српској

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић и начелник Општине Брод у Републици Српској, Зоран Видић, потписали су данас у малој сали Скупштине града Протокол о сарадњи. „Имајући у виду значај, положај и досадашњи допринос унапређењу и развоју својих локалних заједница, Град Врање и општина Брод изражавају обострану жељу и интерес да успоставе сарадњу засновану на принципима равноправности, међусобног уважавања и поштења“, стоји у тексту Протокола. На састанку је договорена сарадња у областима привреде, трговине, спорта, образовања, кулуре, унапређења положаја младих и очувања културно – историјске баштине два братска града.

Град Врање и Општина Брод потписали су Повељу о братимљењу пре пет година, 7. септембра, на 75. годишњицу ослобођења Врања у Другом светском рату. Том приликом, градоначелник Миленковић је рекао да је тај чин „круна добрих односа две локалне заједнице које деле заједничку историју, традицију, језик, веру и културу“, додајући да је „веза између Брода и Врања постала јаснија и снажнија“.

Потписивању протокола присуствовали су и  заменик градоначелника Милан Илић и градски већници Ненад Ђорђевић, Небојша Стаменковић и Саша Стаменковић.

Делегације Града Врања и општине Брод заједно ће отпутовати на Свесрпски сабор који ће данас бити одржан у Београду под слоганом “Један народ, један сабор – Србија и Српска”.


Please follow and like us:
Друштво