Потписан Уговор о донацији за опремање Наставног центра „Митрово поље“ на Гочу

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић потписао је данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији Кристофером Хилом Уговор о донацији за опремање Наставног центра „Митрово поље“ на Гочу захваљујући којем се, како је истакао, МУП Републике Србије прикључује листи светских лидера у области борбе против илегалне трговине наркотицима и релевантни је партнер који парира свим најсавременијим светским полицијама.

Министар Гашић се захвалио америчким партнерима на континуираној подршци коју су нам пружили у циљу јачања капацитета Министарства унутрашњих послова, посебно јер су препознали значај овог пројекта, који је започет још 2018. године, откад су реконструисани и изграђени објекти у оквиру овог Наставног центра, који се показао као једна од највреднијих заједничких инвестиција.

Министaр је додао да је Наставни центар „Митрово поље“ на Гочу адаптиран у специјализоване просторије и опремљен да пружи наставне услуге по највишим стандардима за потребе припадника МУП-а, али и полицијских службеника других држава.

Обуке које експерти српске полиције организују у области откривања и деактивирања илегалних лабораторија за производњу психоактивних супстанци и прекурсора признате су од стране многих европских и светских полиција и оцењене највишим оценама од стране инструктора ДЕА и експерата ЕВРОПОЛ-а, ЦЕПОЛ-а и Уједињених нација.

Амбасадор Хил је потврдио добру сарадњу између две земље која ће бити настављена и у наредном периоду.

Please follow and like us:
Друштво