Потписан уговор у Министарству рударства и енергетике

Министарка Дубравка Ђедовић Хандановић и већник Небојша Стаменковић

Градски већник за пољопривреду, агроекономију, развој села и заштиту животне средине Небојша Стаменковић, потписао је у Министарству рударства и енергетике Уговор о суфинансирању програма енергетске санације породичних кућа и станова грађана који не спадају у социјално угрожену категорију који спроводи град Врање.

Уговор је потписан у оквиру петогодишњег пројекта Министарства рударства и енергетике и Светске банке „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане“, захваљујући коме је планирано енергетско санирање око 50.000 домаћинстава широм земље, до краја 2027. године.

Укупна средства за реализацију Програма износе 16.400.000 динара, од чега Град Врање и Министарство обезбеђују по 50% односно по 8.200.000 динара.

Очекује се да ће 137 градова и општина, међу којима је и Врање, који су потписали Уговор у Министарству, од јуна почети са расписивањем јавних позива за грађане.

Учешћем у пројекту грађани могу да остваре субвенције у износу до 65% вредности инвестиција за замену столарије, изолације, фасаде, кровова, неефикасних котлова и постављање соларних панела и колектора.

Please follow and like us:
Друштво