Потрага за двогодишњом Данком Илић ушла у девети дан

Потрага за двогодишњом Данком Илић, која је нестала прошлог уторка у Бањском пољу код Бора, ушла је у девети дан.
Полиција наставља оперативан интензиван рад. Проверавају се све чињенице и сва лица која могу да се доведу у везу са нестанком девојчице. Полицијске патроле и даље су у Бањском пољу, а полиција и даље претражује терен.
У претходних седам дана, специјалистички тимови МУП-а претражили су околину куће, као и дивљу депонију на старом бањском путу, а претражују се и куће оних људи који ту не живе.
Након анализе свега што је до сада предузето у потрази за двогодишњом Данком Илић, истрага на територији Србије је проширена, изјавила је Бојана Отовић Пјановић из МУП-а.
Она је јуче саопштила да је потрага за двогодишњком Данком Илић непрестана и да се проверавају све чињенице и сва лица која могу да се доведу у везу са њеним нестанком.
Истрага је проширена и на Аустрију, а Интерпол је расписао жуту потерницу.
Бечка полиција саопштила је да је у току истрага да ли је девојчица, која је у суботу увече виђена на трамвајској станици у Бечу заиста нестала Данка Илић из Бора.
Полиција је то рекла за Тањуг, на питање како напредује истрага и додала да је у сталном контакту са српским властима.
„Српски држављанин који живи у Бечу видео је, према сопственим изјавама, двогодишњу девојчицу несталу у Србији на трамвајској станици у центру Беча 30. марта 2024. око 20 часова. Са дететом су биле две жене. Kонтактирао је српске власти. Kонтактирали су бечку полицију. Сведок је испитан и обезбеђен је снимак који је човек направио о свом запажању. Тачне околности, посебно да ли се заиста ради о несталој девојци, предмет су истраге која је у току“, навела је полиција.
Двогодишња Данка нестала је 26. марта око 13.45 часова у Бањском пољу код Бора.
Она је у тренутку нестанка на себи имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.
Девојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.
Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем „Пронађи ме“.

Please follow and like us:
Регион Хроника