Повратак у школске клупе након мини распуста

Почетак је радне недеље за све запослене у државним институцијама и школама, након мини распуста поводом Дана државности. Тим поводом смо обишли Гимназију „Бора Станковић“  и разговарали са средњошколцима о томе, како су провели овај распуст и да ли су се ужелели школских активности?

Иако је средина фебруара месеца, временске прилике су биле налик пролећу у дане државног празника, те су многи наши суграђани искористили лепо време и слободне дане како би отпутовали. Слична ситуација је била и са ученицима Гимназије, који су мини распуст искористили за дружење и путовања.

-Мало нам је криво што нисмо имали дужи распуст, али задовољни смо и са тиме што смо имали. Путовали смо, ишли смо до Београда и углавном смо се дружили и окупљали, речи су ученика другог разреда у Гимназији „Бора Станковић“.

-Могу да кажем да је повратак веома занимљив, обавезе се враћају. Распуст сам лепо провео у дружењу с другарима, наравно да сам морао и да учим и припремам се са градиво јер је друго полугође захтевније. Обавезе се настављају, крећу такмичења, велики број тестова из разних предмета, тако да је овај пeриод за све ученике тежак, јер сада  стичемо оцене за што бољи успех, речи су ученика првог разреда Гимназије „Бора Станковић“.

-Дружења је увек било, дружења је било и током распуста и за време школе, али сматрам да је то учесталије у време распуста. Обавеза има и око пријемног испита и око завршетка средње школе, али већ смо спремни за веће обавезе јер смо четврта година, каже ученик четврте године у Гимназији.

-Више је обавеза, сада су скоро сви професори кренули са испитивањима и тестовима, али то је што је, такво друго полугође и мислим да ћемо добро да завршимо, каже ученик треће године у Гимназији „Бора Станковић“.

-Дружили смо се добро, пријао нам је овај распуст. Пратили смо кошарку и Куп „Радивоја Кораћа“ , тачније дербија Звезда и Партизана. Драго нам је због Звезде, мада добар је био и Партизан. Добар је осећај вратити се у школске клупе свакако, пријао нам је овај распуст и сада се враћамо новим школским обавезама, речи смо ученика Гимназије у нашем граду.

Након мини распуста школарци су спремни за нове активности, овога пута са нешто већим ангажовањем јер су оцене које остварују у  другом полугодишту одлучујуће за коначни успех на крају школске године.

Please follow and like us:
Друштво