Позив младима за добровољно служење војног рока под оружјем

Министарство одбране позива све заинтересоване младиће и девојке, који желе да се пријаве за добровољно служење војног рока под оружјем, да поднесу своје пријаве у центрима Министарства одбране и већ у септембру стану у строј Војске Србије. У току је и пријава и за војностручно оспособљавање за резервне официре.

Сви кандидати и кандидаткиње пријављени за добровољно служење војног рока имаће прилику да провере своје способности, прођу динамичну војну обуку и уједно покажу патриотизам и грађанску одговорност према својој земљи, саопштило је Министарство одбране.

То је, како се наводи, уједно и најкраћи пут ка стицању звања професионалног припадника Војске Србије.

Право да конкуришу имају сви здравствено способни држављани Србије који у 2023. години навршавају од 19 до 30 година, а који претходно нису одслужили војни рок са оружјем.

Кандидати за добровољно служење војног рока могу се пријавити у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима, преко портала Е-управе, уз поседовање квалификованог електронског сертификата и на шалтерима Јавног предузећа „Пошта Србије“ широм земље.

Будуће војнике очекује месечна плата која износи око 46.000 динара. Све оне који током добровољног служења одлуче да конкуришу за статус професионалног војника очекују скраћене и поједностављене процедуре селекције и пријема.

Више информација у вези са пријављивањем за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије у 2023. години заинтересовани могу добити у центрима Министарства одбране у својим општинама или путем линка на сајту Министарства.

Please follow and like us:
Друштво