Познати добитници Светосавске награде

Фото:Град Врање

На данашњем заседању Организационог одбора манифестације „Светосавска недеља 2024“ донета је одлука о додели награда ,,Свети Сава” за 2023. годину.

Награда за најбољу установу у области васпитно-образовног рада за 2023. годину биће додељена ОШ ,,Бранко Радичевић“ из Врања.

Награда ,,Свети Сава“ за најбољег васпитача или стручног сарадника за 2023. годину припала је Босиљки Ристић, васпитачици вртића ,,Пчелица“.

Најбољи професор разредне наставе за 2023. годину је Силвана Ивковић, професор разредне наставе ОШ,, Вук Караџић’’, док је награда за најбољег вероучитеља-катихету додељена Весни Јовановић, вероучитељици ОШ ,,Вук Караџић’’.

Према одлуци Kомисије и Одбора за најбољег наставника предметне наставе основне школе за 2023. годину изабрана је Милена Станковић, наставница математике ОШ ,,Јован Јовановић Змај’’. Награда ,,Свети Сава” за најбољег наставника предметне наставе средње школе за 2023. годину биће додељена Мирјани Стаменковић, професорки биологије Медицинске школе „ Др Изабел Емсли Хатон“.

За најбољег ученика основне школе у 2023. години изабрана је Даница Симић, ученица ОШ ,,Бранко Радичевић’’, а за најбољег средњошколца проглашен је Богдан Стефановић, ученик Гимназије „Бора Станковић“.

Награда за најбољег студента првог степена основних академских или основних струковних студија факултета или више школе за 2023. годину неће бити додељена јер, на жалост, није пристигао ни један предлог. Комисија и Организациони одбор ,,Светосавске недеље“ донели су одлуку да Специјално признање ,,Свети Сава“ за изузетан дугогодишњи допринос у области образовно – васпитног рада буде додељено ШОСО ,,Вуле Антић“, као и да се Невени Станковић, ученици ОШ ,,Радоје Домановић“ додели похвала или признање, јер она похађа наставу по ИОП – у 2 , а упркос томе на републичком такмичењу у посебној категорији освојила је прво место и доказала да и инклузивна настава може дати резултате.

Свечана додела награда биће организована у петак, 26. јануара, на Светосавској академији у Позоришту ,,Бора Станковић’’.

Please follow and like us:
Друштво Култура