Правилник за регистрацију лаких електричних возила од данас на снази

Правилник о начину издавања, вођења евиденција, изгледу и начину постављања налепница за лака електрична возила ступио је данас на снагу, а сви који поседују лака електрична возила моћи ће да затраже налепницу за регистрацију која ће трајати до 15. јуна ове године.
У Службеном гласнику је објављено да након 15. јуна у саобраћају неће моћи да учествују лака електрична возила на којима није постављена налепница.


Правилник о начину издавања, вођења евиденција, изгледу и начину постављања налепнице за лака електрична возила садржи детаљна упуства, као и изглед налепнице.


У захтеву за издавање налепнице треба навести личне податке – име и презиме, ЈМБГ, датум рођења, место рођења, податке о пребивалишту – место, поштански број, улицу и кућни број, телефон, е-маил, као и податке о лаком електричном возилу – марка, трајна номинална снага електромотора, највећа конструктивна брзина и маса празног возила.


Уз захтев се мора доставити и техничка документација за лако електрично возило, из које се може утврдити марка возила, трајна номинална снага електромотора, највећа конструктивна брзина и маса празног возила.


Пријем и обрада захтева, издавање и постављање налепнице врши се на местима која су наведена на сајту Агенције за безбедност саобраћаја www.абс.гов.рс.

Please follow and like us:
Друштво