Вучић сутра у Дому гарде на Топчидеру

Дом гарде Топчидер

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће сутра састанку на којем ће бити представљени резултати анализе стања оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2023. годину.
Састанак је заказан за 09.00 часова у Дому гарде на Топчидеру.


По завршетку састанка, председник Вучић присуствоваће статичком приказу средстава наоружања и војне опреме Војске Србије.Председник Вучић најавио је раније овог месеца да ће 2024. бити година у којој ће се највише до сада улагати у војну опрему која би требало да стигне до краја 2026. године, као и да се припрема нови пакет финансијских средстава за ту намену.


Министар одбране Милош Вучевић рекао је да ће 30. јануар бити веома важан догађај за Министарство одбране, јер ће тог дана имати приказ наоружања, војне опреме.
Министар је нагласио да враћање обавезног служења војног рока није припрема за рат, већ је то припрема да се сачува држава и да постоје генерације које знају да бране своју државу.
„Треба да знамо и како се поступа када су неке елементарне непогоде и када су неке друге ситуације када сви очекују да војска и полиција буду први од помоћи грађанима“, рекао је Вучевић.

Please follow and like us:
Друштво