Председник Вучић: Избори и политика нису игра, људи су важнији од сваке математике

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да политика, избори и живот нису математика и игра и да је у политици оно што сте спремни да урадите за људе важније од сваке математике.

„Шта је то што ћете да урадите за људе у Србији је увек много важније од сваке математике. Мислим да је важно да људи знају да избори нису игре и да држава није играчка. И да је важно да сачувамо своју земљу. Управо зато што неки људи мисле да математиком могу да промене судбину земље и да математиком могу да униште све оно што је стварано и да нас врате у прошлост“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.
Вучић је додао да је на коалицији окупљеној око листе „Србија не сме да стане“ да каже који је њихов програм, план и која су им обећања.
„Ја сам још приликом посете Kрушевцу рекао да сам помало уморан од бесмислица са којима се суочавате на дневном нивоу. Тешко је, скоро немогуће, да одговорите на дневне оптужбе које се тичу ваше породице. На глупости које некоме падају на памет“, рекао је Вучић.
Вучић је истакао да ће још неки од највећих и најважнијих људи света, поред Стива Вознијака, затражити српски пасош зато што, како је рекао, цене политику Србије.
“Цене политику Србије која је независна, суверена, слободарска. За њих је значајно да је Никола Тесла Србин. Од оца Србина и мајке Српкиње и они желе да имају и тај пасош од човека за којег мисле да без њега не би могли да буду то што јесу данас. У сваком случају, то су велике и добре вести за Србију”, рекао је Вучић.
Он је најавио да ће у наредним данима у готово свим штампаним медијима у Србији бити објављен списак истакнутих личности, њих 2.080, које су подржале листу „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ и посебно нагласио да је међу њима и кошаркаш Никола Јокић.
„Изашла је листа подршке људи који су подржали листу, академици, професори, лекари, најистакнутији спортисти. Посебно се захваљујем Николи Јокићу и њему и његовој браћи, али и свима осталима“, рекао је Вучић.
Председник је указао на то да је реч о храбрим и независним људима, који су, како је рекао, спремни да поднесу „хајку и осуде“ као што је то био случај са тенисером Јанком Типсаревићем када је подржао Српску напредну странку.
„Људи који су независни попут Јанка Типсаревића, који је ушао у СНС у најгорем тренутку. Он је довео оснивача `Епла` Вознијака у Србију, хтео је да учини то за Србији. То су људи који се не плаше напада у јавности и које не можете да уцењујете и људи који воле напредак своје земље“, рекао је председник.
Позвао је све људе у Србији да прочитају и виде ту, како је рекао, импресивну листу од 2.080 људи, и најавио да ће пред саме изборе 17. децембра, бити и нова листа, на којој ће бити и више од 500 естрадних личности.
„Имали сте то у данашњим новинама, преко 2.080 људи, а биће и нових, имамо и естрадне личности биће их око 500. Можда ће листа неким људима бити и досадна, али ту су људи који су спашавали животе. Ту је емеритус професор Мирко Васиљевић, Дарко Танасковић и многе друге фантастичне, угледне личности“, рекао је председник.
Он је рекао и да у недељу, на отварање гасног конектора, долазе председник Азарбејџана Илхан Алијев и председник Бугарске Румен Радев, али да он не може да учествује у отварању гасног конектора због закона који су донели излазећи у сусрет европским вредностима и опозиционим ставовима, да месец дана пре краја кампање као функционер не може да отвори ништа.
“То је толико глупо. Ми смо донели много глуп закон. Треба да чекам да интерконектор проради десет дана касније, да имамо губитке у гасној мрежи, или не знам шта. Све је то помало сумануто, али је све то смишљено и урађено само како би се ограничиле могућности СНС-а, односно листе Србије не сме да стане”, рекао је Вучић.
Kако је рекао, сваки слободан тренутак користи за изборну кампању да би помогао Листи “Србија не сме да стане”.
„Ангажовао сам се зато што мислим да је страховито важно да Србија настави да се развија. Да људи мисле да је нешто дато једном за увек, што смо створили. Лако можемо да се вратимо у оно доба када нам динар није био стабилан, у доба закатанчених фабрика, нових отпуштања, у време потпуно уништене привреде, много нижих пензија, много нижих плата”, поручио је Вучић.
Истакао је да је обећање његове листе да ће просечна плата бити 1.400 евра до краја мандата следеће владе, да ће бити пензије 650 евра просечне, минималац преко 650 евра, а да при томе стопа јавног дуга ниједног тренутка неће прећи 60% бруто домаћег производа.
Извор Тањуг

 

Please follow and like us:
Некатегоризовано Политика