Председник Вучић најавио снижење цена још 20-ак прoизвода

Председник Србије Александар Вучић најавио је снижење цена још 20-ак прoизвода. На листи је сада, како наводи Вучић, укупно 37 производа који су обухваћени акцијом „Боља цена“. Истраживали смо каква је ситуација у маркетима у Врању и какво је расположење међу грађанима када је појефтињење појединих артикала у питању.

Приликом обиласка Леон маркета у центру града, затекли смо велику гужву. Купци хрле ка рафовима где су изложени артикли под ознаком ‘’Боља цена’’.

 -Видео сам снижену цену на кафу, каже купац.

-Добро је то за нас, ја сам узео кафу која сада кошта 90 дин. А коштала је 129 динара.

-За неког ко прима социјалну помоћ, то је више него довољно, говоре купци.

– Супер, никад није било боље. Поготово за нас који имамо мале пензије. Купићу сада од тих производа на акцији. 

– Свима ће значити и пензионерима и људима који раде, преносе своје утиске грађани.

 Илија Стојановић, ПР Леон кондиторса објашњава каква су упутства добили када је ова акција у питању.

-Држава је одредила 20 категорија робе. Трговцима је остављено да сами изаберу из 20 категорија по 20 артикала на којима ће снизити цене. Сваком трговинском ланцу је остављено простора, на који сухомеснати производ ће цена бити мања, каже наш саговорник.

Битно је да купци разликују редовне цене, акције и боље цене, наводи Стојановић. За оне који још увек нису упознати, из Леон- а се труде да обележавањем скрену пажњу.

-Ти производи стоје на својим редовним полицама, а поред цене стоји и воблер „Боља цена“. Увек се можете обратити за помоћ нашим колегама за помоћ, ако не успете да уочите производе, каже Стојановић.

Очекује се појефтињење цена за још неке производе, као што је и сам председник Србије Александар Вучић најавио. Препродаја ће се оштро санкционисати, јер циљ је да грађани могу да купе више робе за свој новац, упозорио је министар Момировић.  

Друштво