Председник Вучић са Рено-Басо разговарао о наставку сарадње Србије и ЕБРД

Председник Србије Александар Вучић са председницом ЕБРД Одил Франсоа Рено-Басо

Председник Србије Александар Вучић се састао данас са председницом ЕБРД Одил Франсоа Рено-Басо током посете Минхену.

„Одличан и продуктиван састанак са председницом Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Одил Франсоа Рено Басо, са којом сам разговарао о начинима за додатно јачање и још бржи раст српске економије, развој инфраструктуре и привлачење страних инвестиција“, написао је Вучић на свом Инстаграм налогу „будуцностсрбијеав“.

Према његовим речима, разговарали су и о важности наставка одличне сарадње између ЕБРД-а и Србије, као и о улози нових инвестиција у предстојећем снажном развоју Србије, поготово имајући у виду велике планове везане за ЕXПО2027.

„Поновио сам захвалност на томе што је ЕБРД до сада уложио огромна средства у различите секторе у Србији, што је у великој мери допринело економском расту и стварању нових радних места у нашој земљи“, навео је Вучић.

Вучић: Са Криштом сам разговарао о потенцијалима за сарадњу Србије и БиХ
Александар Вучић се састао данас у Минхену са председавајућом Већу министара Босне и Херцеговине Борјаном Кришто.

„Срдачан сусрет са Борјаном Кришто, током којег смо разговарали о потенцијалима за сарадњу и потврдили добре односе између Србије и Босне и Херцеговине, као и додатне могућности за њихово даље јачање“, написао је Вучић на свом Инстаграм налогу „будуцностсрбијеав“.

Председник Вучић борави у Минхену, где учествује на Минхенској безбедносној конференцији.

Добар и користан разговор са Дејвидом Камероном
Председник Вучић изјавио је да је данашњи састанак са министром спољних послова Уједињеног Краљевства Дејвидом Камероном био добар и веома користан, као и да су разговарали и о ситуацији на Западном Балкану.

„Говорећи о плановима Србије за раст у наредним годинама, као и о организацјии сајма ЕXПО 2027, посебно сам нагласио значај економске сарадње, инвестиција и трговинских односа између наше земље и Уједињеног Краљевства“, написао је Вучић на свом Инстаграму „будуцностсрбијеав“.
Како је навео, они су разменили мишљења о свим важним акутелним изазовима спољне и безбедносне политике, као и о ситуацији у региону Заопадног Балкана.

Председник Вучић борави у Минхену, где учествује на Минхенској безбедносној конференцији.

Разговарао сам са Ханом о агенди раста ЕУ за западни Балкан
Вучић је саопштио да се састао данас у Минхену са европским комесаром за буџетска питања Јоханесом Ханом, са којим је разговарао о агенди раста ЕУ за Западни Балкан, као плану који је намењен економском расту региона, убрзању реформи и улагању које може у знатној мери да унапреди процес проширења и чланство Србије у ЕУ.

„Посебно имајући у виду досадашње инвестиције ЕУ у Србији, као и велике планове развоја на којима већ радимо, а у којима видимо и значајно учешће Европске уније, као једног од крунских економских партнера Србије“, написао је Вучић на својој Инстаграм страници „будуцностсрбијеав“.
Оценио је да је имао одличан састанак са Јоханесом Ханом, познаваоцем наших регионалних прилика, који је, како је Вучић навео, био сведок бројних изазова на дугом путу напретка Србије и земаља Западног Балкана ка чланству у ЕУ, за које се свесрдно залагао.

Please follow and like us:
Друштво