Предшколцима и првацима подељена Пажљивкова правила у саобраћају

Подела Пажљивкових правила предшколцима

Председница Скупштине и Савета за безбедност саобраћаја на територији Града Врања, Зорица Јовић и већник за спорт, образовање и верске заједнице, Ненад Ђорђевић обишли су данас малишане вртића ,,Невен“ и прваке у ОШ „Светозар Марковић“ и уручили бојанке и CD – ове, а првацима књиге које садрже „Пажљивкова правила у саобраћају“.

Представници Града деле Пажљивкова правила

-Посета је организована у оквиру редовних активности Савета за безбедност саобраћаја на територији Града Врања, које спроводимо у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије. Ово је прилика и да се дружимо са малишанима и видимо колико познају правила за безбедно учешће у саобраћају , рекла је председница Зорица Јовић.

Подела Пажљивкових правила првацима

На територији града има око 700 предшколаца и још исто толико првака, који ће добити књиге, бојанке и CD – ове из којих ће моћи да савладају Пажљивкова правила. Сви прваци и предшколци моћи ће да покажу своје знање већ у петак, 15. марта, на школском, након којег ће бити организовано и општинско такмичење.

Циљ овог пројекта је да се деци на занимљив начин скрене пажња на правила у саобраћају, како треба да се понашају на путу од куће до школе, на улици, како да се безбедно возе у аутомобилу или аутобусу и уопштено буду безбедни као учесници у саобраћају.

Please follow and like us:
Друштво Образовање