Представљен пројекат ,,Одрживе и инклузивне услуге на локалном нивоу“

Градоначелник са представницима СКГО-а

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић и председница Скупштине града и председница Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији града Врања Зорица Јовић са сарадницима, одржали су иницијални састанак са представницима СКГО-а, који су презентовали пакет подршке у области израде локалних планова одрживе урбане мобилности.

Представљене мере ће бити реализоване у оквиру пројекта  ,,Одрживе и инклузивне услуге на локалном нивоу“, који финансира Влада Шведске, а спроводи СКГО у сарадњи са Шведском асоцијацијом локалних власти региона (САЛАР). Том приликом, градоначелник је изразио задовољство због учешћа Града Врања у овом пројекту, истакавши спремност локалне самоуправе да активно учествује у спровођењу потребних активности у циљу доношења Плана одрживе урбане мобилности.

,, Ово је веома важан стартешки документ који представља иновативни приступ за унапређење капацитета и пружања услуга на локалном нивоу и због тога смо ћемо пружити потпуну подршку у реализацији овог пројекта“, истакао је Миленковић.

 О најважнијим активностима и циљевима пројекта ,,Одрживе и инклузивне услуге на локалном нивоу“, говорили су представници СКГО-а, Јана Павловић, шефица Одељења за животну средину, комуналне услуге, енергетску ефикасност и ванредне ситуације, Клара Даниловић, шефица Одељења за урбанизам, просторно планирање и становање и Владимир Ђорић, професор Саобраћајног факултета у Београду.

Представници ЈП ,,Урбанизам и изградња града Врања“ одржали су презентацију о граду у области одрживе урбане мобилности. На састанку су договорене активности у наредном периоду, које између осталог предвиђају одржавање радионица у мају, јуну и октобру.

Please follow and like us:
Друштво