Представници градског руководства посетили вртић Пчелица

Заменица градоначелника Зорица Јовић и већник за спорт и омладину Ненад Ђорђевић посетили су малишане вртића Пчелица у оквиру активности које се одржавају у склопу Дечје недеље.

Узвици добродошлице, осмех и рецитал малишана дочекали су представнике локалне самоуправе у вртићу Пчелица, заменицу градоначелника Зорицу Јовић и већника за спорт, Ненада Ђођевића. Деца су се радовала гостима, а за њих су имала су и нека питања, попут оних чиме се баве, како изгледа њихов посао и када ће им опет доћи у госте.

Представници града стрпљиво су одговарали на питања малишана, а у знак захвалности за посету, али и све што је урађено у овом вртићу добили су на поклон пано са радовима малишана.

Једна од жеља малишана била је и да се представници Града придруже њима у игри, тако да је уследило заједничко бацање у кош и скакање “школице.“

Непосредан сусрет деце са представницима локалне самоуправе организован је у склопу активности “Деца и спорт“ која се одржава у оквиру обележавања Дечје недеље.

Овакви директни контакти врло су важни за децу, како би они упознали челнике града, али и изразили своје жеље и интересовања. Наравно, њихова једногласна жеља је још нових играчака, како би могли да се и лепше и боље забављају у овом амбијенту.

Иначе, вртић Пчелица недавно је реконструисан уз помоћ Министарства рударства и енергетике, а санација се односи на побољшање енергетске ефикасности.

-Локална самоуправа је улагала, улаже и улагаће у вртиће и све образовно-просветне и васпитне установе на територији града, истакла је заменица градоначелника Јовић.

Please follow and like us:
Друштво Образовање