Претежно сунчано време до краја седмице

У Србији ће сутра ујутру по котлинама бити краткотрајне магле. Пролазно наоблачење сa кишом и локалним пљусковима, које се ујутро очекује на северу Србије, у току дана ће се брзо премештати ка југу и југоистоку земље, уз истовремено разведравање са северозапада.

На планинама се очекује краткотрајан снег. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима јужне и југозападне Србије јак, југозападни. Најнижа температура од 0 на југу, до 10 степени на северу Србије, а највиша од 10 до 16 ° степени.

У Врању ће током јутра и делом преподнева бити пролазног наоблачење, повремено са кишом. Средином дана доћи ће до разведравања. Дуваће слаб и умерен југозападни ветар. Минимална јутарња температура 3, максимална дневна 11 степени.

Према прогнози наредних  дана, у петак се по котлинама и долинама река ујутро очекује магла, углавном на западу и југу Србије. У току дана суво и релативно топло уз умерено наоблачење.

У недељу се очекује облачно време, са кишом, уз захлађење, а по подне на планинама је могућ снег. Увече ће киша прећи у снег и у нижим пределима, најпре на северу и западу Србије, а у току ноћи и у осталим крајевима. Почеће да дува умерен и јак северозападни ветар.

Од понедељка, у Врању облачно, знатно хладније и ветровито време, повремено са снегом. Јутарње температуре биће у минусу и кретаће се у распону од минус 1, до минус 6 степени.

Please follow and like us:
Друштво