Пријава најуспешнијих студената до 13. новембра

Награђивање најуспешнијих студената са територије Града Врања је већ постала лепа традиција. Јавни позив отворен је до 13. новембра и односи се на студенте од треће године надаље, на студенте мастер студија, а минимална просечна оцена студирања треба да буде 9,25.

Две су категорије студената који ће бити награђени. Прва категорија су студенти са просечном оценом од 9,51 до 10, а друга не мање битна, истиче Зорица Јовић, чланица Привременог органа, са просечном оценом 9,25 до 9,50. Услови су: да су  студенти факултета чији је оснивач Министарство просвете, да им је боравиште на територији Града Врања, да нису у радном односу и да се пријаве подносе на обрасцу који је саставни део Јавног позива, а налази се на сајту Града.

-Начин на који се ставља до знања најбољима из категорије млађих, најуспешнијим, да Град Врање, руководство, локална самоуправа мисли на те људе, који ће градити, радити и водити све нас у будућем периоду – каже чланица Привременог органа Зорица Јовић.

Да је ово прави начин да се примети рад, залагање и подстакну млади људи да уче и раде, из године у годину показује све већи број пријављених, успешних студената. Прве године, 2017. када је руководство Града увело меру награђивања број пријављених био је 29, а прошле године пријавило се чак 72-оје.

-Заузели смо став на последњој седници Градског већа, када смо одређивали висину награде, прва категорија добија 30.000 динара, а друга 20.000 динара, да у складу са расположивим и планираним средствима у буџету, сви буду награђени. Да наши студенти искористе ову прилику и своју награду заслужено добију – каже Јовићева.

Јовићева је овом приликом честитала Дан просветних радника, свима који раде са млађом или старијом децом.

-Са једном великом жељом да сви буду срећни, здрави и весели и да раде на себи, без обзира на дужину стажа, на године, да се усавршавају, надограђују и напредују и да постижу још боље и још веће резултате него до сада –пожелела је Јовићева.

Она је додала да су све школе  спремне за почетак грејне сезоне. Школе су већ почеле са грејањем. У ОШ “Доситеј Обрадовић“ је саниран  кров, а добиће и већу количину енергента, како би деци било топло током хладних дана.

 

 

Please follow and like us:
Друштво Образовање