Пријем за делегацију Удружења потомака ратника ослободилачких ратова Србије до 1918. године

Поводом 4. октобра, Дана ослобођења града у Првом светском рату, градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима, организовао је пријем за делегацију Удружења потомака ратника ослободилачких ратова Србије до 1918. године.

Честитајући празник, градоначелник Миленковић је рекао да је Први светски рат био мрачан период за Србију, која је била окружена непријатељима.

-Али се данас, нажалост, историја понавља. Наша земља је под страшним притисцима, а повод је увек исти, Косово и Метохија. Верујем да неће доћи до нових трагичних догађаја и да ћемо мудром политиком државног руководства успети да превазиђемо ову заиста озбиљну ситуацију, нагласио је градоначелник Миленковић и додао да ће Град наставити да пружа подршку Удружењу.  

Оливера Ђорђевић, председница Удружења потомака ратника ослободилачких ратова Србије до 1918. године у Врању захвалила се градоначелнику на досадашњој подршци и истакла да, за разлику од других градова, Врање чува сећање на наше претке погинуле у Великом рату.

-Неговање културе сећања и даље је наш приоритет. Као што је и императив да млади људи уче о родољубљу и патриотизму. О онима који су нам оставили слободу у аманет, рекла је Оливера Ђорђевић.

Пријему су присустовали и заменица градоначелника Зорица Јовић и председник Скупшине града др Дејан Тричковић.  

Извор: Званична презентација града Врања

Please follow and like us:
Друштво