Пријем за ученике из Шведске, Турске, Италије и Словачке који бораве у Врању

Заменица градоначелника Зорица Јовић и члан Градског већа Бојан Костић приредили су  пријем за наставнике и ученике из Шведске, Турске, Италије и Словачке, који бораве у Врању у оквиру пројекта ,,Erasmus plus KA229“. Заменица градоначелника Зорица Јовић, најпре је гостима пожелела срдачну добродошлицу у Врање.

-Веома ми је драго што се захваљујући вашим домаћинима Економско-трговинској школи и координатору професорки Татјани Јанцић, овај важан пројекат реализује у нашем граду. Желим да нагласим да је један од приоритета у раду наше локалне самоуправе унапређење положаја и пружање помоћи и подршке  младим људима. Примера ради, на почетку сваке школске године, новчаним износим из буџета града помажу се ученици првог разреда. Такође, редовна је пракса  да се награђују ученици генерација свих основних и средњих школа са територије града Врања. Награде се додељују и ученицима који су освојили  једно од прва три места на републичким такмичењима по календару Министарства просвете. Посебно смо поносни на награђивање најуспешнијих студената, које се спроводи сваке године и већ је постала традиција. Примера ради,  само у 2022. години новчаном награду добило је 70 студената. Поред свих наведених награђивања локална самоуправа пружа пуну подршку свим ученицима са територије града Врања, без обзира на врсту активности, иницијатива или учешћа на неким смотрама, манифестацијама или такмичењима, како у земљи, тако и у иностранству. Млади људи су наша будућност и будућност нашег града и због тога они морају да имају пуну подршку у сваком тренутку, истакла је заменица градоначелника, пожелевши гостима пријатан боравак у Врању.

Члан Градског већа Бојан Костић истакао је да локална самоуправа предузима низ активности и реализује велики број пројеката у циљу побољшања положаја младих људи.

-Кључни циљеви које желимо да остваримо су ангажовање и инклузија младих у друштвени живот, као и брига о физичком и менталном здрављу. У претходних пет година уложено је више од 3.5 милиона евра у спортску инфраструктуру на територији града. Уређени су Градски стадион, атлетска стаза, тениски терени, изграђени спортски мултифункционали терени, нагласио је Костић.

Директор Економско-трговинске школе Моме Андоновић захвалио се на пријему и истакао изузетну сарадњу са представницима локалне самоуправе.

Поменути пројекат почео је  2020. године у Италији и проглашен  је другим најбољим у Европи у оквиру краткорочне едукативно-културолошке размене ученика.

Please follow and like us:
Друштво Образовање