Принц од Врање на пријему у Градској кући

Заменица градоначелника Зорица Јовић и градска већница Изабела Савић организовале су пријем за Стефана Здравковића – Принца од Врање, који је са својом песмом ,,Цвет са истока“, добио највећи број гласова публике на српском избору за Песму Евровизије. Честитајући му на успеху који је постигао, заменица градоначелника изразила је задовољство што има прилику да га угости у градској кући.

-Да сте већи Врањанац од велике већине која живи у Врању, показали сте не само песмом, већ и сваким вашим наступом, јер сте увек и у свакој прилици помињали свој родни град. Ми смо вас бодрили и навијали за вас и без обзира на крајњи резултат ви сте за нас Врањанце победник.  Оно што нас чини посебно задовољним и поносним је то што нисте заборавили своје порекло и своје корене, свој град и посебно што сте изабрали да будете ,,Принц од Врање“ и тиме постали највећи промотер Врања, његове традиције, културе и духа који носи. Хвала вам на томе, истакла је заменица градоначелника Зорица Јовић. 

Госта је поздравила и градска већница Изабела Савић, пожелевши му пуно успеха и среће.

-Верујем да је пред вама блистава интернационална каријера, нагласила је она. Стефан Здравковић се захвалио руководству града, али и свим Врањанцима, југу Србије и свакој особи која му је дала поверење и глас.

-Никада у животу нисам мислио да ћу доживети оволику част, да будем са свима вама, да се обраћам грађанима Врања на овај начин. Дали сте ми толику подршку, да ја тренутно имам кнедлу у грлу од оволике пажње и љубави и мислим да ми се баш у овом моменту слежу емоције. Једно је сасвим сигурно ја ћу заувек имати Врање у срцу, јер то је град са душом, који је мени толико лепих ствари пружио у детињству, да хтео не хтео, заувек ће бити део мене. Желим, такође, да се захвалим градоначелнику, који је поред великих обавеза, синоћ нашао времена да се сусретне са мном. Између осталог, разговарали смо и о мом наступу овде. Ја сам Врањанцима на располагању увек , истакао је Стефан Здравковић.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић сусрео се са Стефаном Здравковићем, дан раније. Честитајући му на постигнутом успеху, градоначелник Миленковић му се уједно и захвалио што је на најбољи могући начин представио Врање.

У пријатељском и неформалном разговору, градоначелник Миленковић упознао је младог Врањанца са манифестацијама које се организују у граду, плановима за промоцију културне баштине града, а било је речи и о успостављању сарадње и могућностима за унапређење постојећих садржаја, пре свега  за  младе.

Принц од Врања – Стефан Здравковић, захвалио се градоначелнику што је и поред обавеза нашао начина да се сусретне са њим. Такође, још једном је поновио да је само недељу дана након такмичења дошао у родни град како би се захвалио својим Врањанцима на огромној подршци коју су му пружили.

Принц од Врање је био гост и наше медијске куће, где је у емисији ‘’Дан пред нама’’ говорио о себи, о томе колико му се променио живот након такмичења, , да ли ужива у популарности и какви су му даљи планови. Током гостовања ,с поносом се дотакао и свог врањског говора, те је у програму проговорио и на врањском дијалекту, али и отпевао антологијску песму Станише Стошића.

Please follow and like us:
Друштво