Припадници Министарства унутрашњих послова одликовани орденом части

Министар Братислав Гашић са одликованим припадницима МУП-а

Поводом Дана државности Републике Србије, међу заслужним појединцима које је данас одликовао председник Александар Вучић, ово изузетно значајно одликовање понели су и поједини припадници Министарства унутрашњих послова.

Орденом заслуга за одбрану и безбедност Првог степена за натпросечно, узорно и часно извршавање дужности и задатака у области одбране и безбедности постхумно су одликовани припадници Министарства унутрашњих послова Горан Радевић и Томислав Фатић.

Горан Радевић погинуо је 1999. године као вођа безбедносног пункта на Савиним водама у општини Пећ од дејства НАТО агресорске авијације. Ореден је примила ћерка Катарина.

Томислав Фатић је погинуо 1998. године у селу Доњи Поклек приликом вршења посебних безбедносних задатака на подручју Аутономне покрајине Косова и Метохије. Орден је примио његов брат Александар.

Златном медаљом за ревносну службу за заслуге и изузетне резултате показане у обављању дужности и задатака у области одбране и безбедности одликовани су припадник Специјалне антитерористичке јединице Јовица Спајић и припадник Посебне јединице полиције Полицијске бригаде Владимир Јанковић. 

Припадник САЈ-а Јовица Спајић одликован је за савесно и одговорно обављање службених задатка и остварене одличне резултате, али и успешно представљање наше земље у иностранству.

Спајић, који је запослен у Министарству унутрашњих послова од 2006. године,  један је од најуспешнијих такмичара у тркама екстремне издржљивости и ултрамаратону у Србији, освајач је бројних медаља на атлетским такмичењима у Србији и иностранству.

Јовица је учествовао у бројим тркама екстремне издржљивости у различитим климатским условима и на различитим теренима, а његов последњи подвиг је победа на ултрамаратону „Yukon Arctic Ultra“ у Канади, на једном од физички најзахтевнијих спортских догађаја света.

Исто одликовање за исказану храброст, професионалност и залагање добио је  и припадник Полицијске бригаде Владимир Јанковић, који је 24. децембра прошле године приликом нарушавања јавног реда и мира испред Скупштине града, када су демонстранти насилно покушали да уђу у ово здање, задобио тешке телесне повреде.

Please follow and like us:
Друштво