Припадници МУП-а евакуисали шест особа због поплава у Крушевцу, Чачку и Јагодини

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, због поплава изазваних обилним падавинама, током протекле ноћи, на територији Крушевца, Чачка и Јагодине, евакуисали су укупно шест особа, од којих двоје деце. 

Начелник Одељења у Управи за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП-а Недељко Гагић изјавио је да је тренутно у 26 градова и општина на снази ванредна ситуација.

„Током прошле ноћи и у јутарњим сатима најкритичније је било на територији градова Крушевца, Јагодине, Крагујевца и Сомбора, где је због обилних кишних падавина вода продрла у дворишта и стамбене објекте. Тренутно је најкритичније на територији Града Чачка где је вода ушла у више од 200 објеката, због немогућности да кишна канализација у кратком времену прими сву количину воде. На терену су припадници Министарства унутрашњих послова који су ангажовани на испумпавању воде на неколико десетина локација“, рекао је Гагић, нагласивши да су припадници Министарства унутрашњих послова и ватрогасно-спасилачких јединица од почетка периода обилних кишних падавина константно на терену и реагују у случају настанка поплава ради спасвања људи и материјалних добара, као и на отклањању последица насталих поплава.

„Од почетка обилних кишних падавина, 26. маја, које су довеле до поплава, укупно су ангажована 762 ватрогасца-спасиоца, који су имали укупно 355 интервенција, евакуисали су 62 особе, угасили су 12 пожара изазваних ударом грома и имали 320 интервенција црпљења воде из објеката. У тим интервенцијама је ангажовано 390  ватрогасних возила и више од 400 пумпи“, нагласио је начелник Гагић и поновио апел Министарства унутрашњих послова грађанима у поплављеним подручјима.

„Министарство унутрашњих послова још једном апелује на све грађане да се не крећу по поплављеним подручјима, уз обале река и по насипима и да прате прогнозе РХМЗ-а. Уколико постоји опасност да им вода уђе у куће треба да на улазу поставе џакове са песком, да искључе струју у објекту и да се попну на више етаже објекта, као и да обавезно обавесте ватрогасно-спасилачку јединицу на телефон 193 или полицију на телефон 192“, поручио је Гагић.

Please follow and like us:
Друштво