Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а током данашњег дана били су ангажовани у области Проватонас

Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, који су јуче упућени у Грчку ради помоћи грчким колегама у гашењу пожара на отвореном простору, током данашњег дана били су ангажовани у области Проватонас.

Тридесет припадника тима из Србије, са шест возила и опремом за рад, по стизању на локацију затекли су велику опожарену површину.

-Јутрос смо већ били на првим задацима и заједно са грчким колегама, на локацији изнад села Проватонас, целог дана смо се борили са ватреном стихијом , рекао је Милорад Спасојевић, вођа тима Сектора за ванредне ситуације МУП-а. Како је Спасојевић навео, пожаром је обухваћена велика површина и пожар се шири у неколико праваца.

-Радили смо на две локације и дали свој максимум у спречавању ширења пожара , истакао је вођа тима. На основу договора председника Републике Србије Александра Вучића и премијера Републике Грчке Kиријакоса Мицотакиса, по налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића, Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова упутио је у Грчку 30 ватрогасаца-спасилаца као помоћ у гашењу пожара у тој земљи.

Please follow and like us:
Друштво