Приређен пријем за представнике Македонске националне заједнице у Србији

Пријем у Градској кући

Заменица градоначелника Зорица Јовић и председник Скупштине града  др Дејан Тричковић приредили су пријем за председника Националног савета Македонаца у Србији Борчу Величковског, директора NIUMIC-a у Србији (македонски информативни и издавачки центар) Озрена Симјановског, председницу удружења Македонаца у Србији ,,Гоце Делчев“ Соњу Величковић и председника Скупштине удружења ,,Гоце Делчев“ Пеца Ристоског.

Том приликом, заменица градоначелника Зорица Јовић пожелела је гостима срдачну добродошлицу и истакла изузетну сарадњу са Удружењем Македонаца ,,Гоце Делчев“.

-Локална самоуправа и удружење ,,Гоце Делчев“ већ годинама негују изузетно добре односе. Међусобна подршка и помоћ у реализацији бројних пројеката  доказују то. Македонски и српски народ су братски народи, са сличним менталитетом, културом, обичајима. Због тога је веома важно да се и у будућности негују добри односи, унапређује сарадња у различитим областима и реализују пројекти на обострану добробит наша два народа , рекла је заменица градоначелника.

Председник Скупштине др Дејан Тричковић изразио је задовољство због досадашње добре сарадње са македонском националном заједницом и истакао је  ће локална самоуправа увек подржати и помоћи у реализацији њихових иницијатива. Председник Националног савета Македонаца у Србији Борче Величковски захвалио се на добродошлици и великој подршци македонској заједници од стране локалне самоуправе.

-Са Врањем имамо изузетну сарадњу, а  оно што је карактеристично за наш однос је доследност и континуитет.  Захваљујем се на великој помоћи кроз подршку пројеката, чија реализација је веома важна за нашу заједницу. Надам се да ћемо и у наредном периоду наставити истим трендом са тежњом за продубљивањем сарадње у различитим сферама , додао је Величковски.


Please follow and like us:
Друштво