Приводи се крају циклус школских спортских такмичења

Циклус школских спортских такмичења приводи се крају. Ове године наши школарци били су успешни, али су резултати мало слабији у односу на претходну годину.

Календаром за школски спорт утврђује се распоред такмичења основаца и средњошколаца у свим дисциплинама још на почетку школске године.

-Остало нам је да одржимо Мале олимпијске игре за ученике од 1. до 4. разреда и Међуокружно такмичење у рукомету, чији је домаћин град Врање. Имамо и Међуокружно такмичење у футсалу које ће се одржати у Лесковцу и то је то што се тиче такмичења за школску 2022/2023. годину, каже Милош Итић.

Ове школске године наши спортисти из основних и средњих школа остварили су мало слабији резултат у односу на прошлу годину.

-За сада на завршеним такмичењима најуспешнији су били ученици школе Светозар Марковић и Гимназије, који су освојили треће место на државном првенству у стрељаштву. Што се тиче колективних спортова гимназијалке су освојиле седмо место у категорији омладинки на државном првенству у одбојци. На осталим државним првенствима за сада нисмо имали представнике из града у колективним спортовима, додаје Милош Итић из Савеза за школски спорт града Врања.

Итић истиче да се нада да ће рукометаши и футсалери остварити бољи пласман.

Са крајем школске године завршавају се и спортска такмичења основаца и средњошколаца и већ размишља о календару за наредну школску годину.

Please follow and like us:
Спорт