Проблеми са електронском пријавом будућих првака

ОШ „Радоје Домановић“ обавестила је све родитеље, који своје ђаке прваке желе да упишу у ову школу, да постоји проблем са електронском пријавом преко портала е-Управа. Сви, који су након пријаве добили погрешну информацију да у школи нема слободних места за упис, треба да поново пријаве своје дете.

Иако могућност пријаве будућих ђака за упис у основне школе електронским путем постоји већ неколико година, дешавају се грешке које збуњују родитеље.

Из ОШ „Радоје Домановић“ у Врању стигло је обавештење да је дошло до техничке грешке у електронској пријави.

Према њиховим информацијама, родитељи су приликом пријаве добили погрешне информације са портала е-Управа да су места у овој школи попуњена.

Поред тога, школа нема никакве повратне информације.

– Ствар је у томе да педагошко-психолошка служба школе уопште не добија обавештења о пријави деце.

Чак су родитељи заказивали термине, међутим, том приликом су са портала е-Управа добијали обавештења да су попуњена сва места, што наравно, није могуће.

Нека буде што више деце, отвараће се нова одељења, не само у нашој, већ и у другим школама – каже она.

Из ОШ „Радоје Домановић“ кажу да сви родитељи који нису могли да дете пријаве електронским путем, треба да контактирају школу путем e-mail адресе osradoje@mts.rs или путем бројева телефона 017/421 539 и 017/432 459, као и да дођу лично.

– Могу да дођу сваког радног дана, од 8 до 19 часова, неко од нас ће, не мора да то буде директор или неко из педагошке службе, узети све потребне податке.

Затим ће родитељи добити позив од наше педагошке службе да дођу лично на упис, као и за тестирање које је увелико у току – прецизира Милица Стојановић.

У захтеву за упис треба навести следеће податке: име, презиме и ЈМБГ детета, име, презиме и ЈМБГ родитеља, адресу становања и контакт телефон.

Како незванично сазнајемо, ова школа није једина која има проблема са електронском пријавом будућих првака, али ове наводе нисмо успели да проверимо.

Please follow and like us:
Друштво Образовање