Професорка биологије Мирјана Стаменковић добитница Светосавске награде

Професорка Мирјана Стаменковић на Светосавској академији – уручење награде градоначелника Врања др Слободана Миленковића

На недавно одржаној Светосавској академији подељена су бројна признања и награде заслужним појединцима као и установама, за свој дугогодишњи рад у просвети као и допринос образовању. Међу њима је и Мирјана Стаменковић, професорка биологије у средњој Медицинској школи „Др Изабел Емсли Хатон“.

Дугогодишњи рад у просвети, са децом, бројне награде и признања из области биологије, само су један од разлога за престижну Светосавску награду, најбољег професора предметне наставе средњих школа. Мирјана Стаменковић, награђена професорка биологије ради у просвети 26 година. Поред бројних награда, које је добила за свој рад у образовном и васпитном систему, на бројним такмичењима са својим ученицима, за њу је ово велико признање и како каже, посебно задовољство је наћи се међу награђеним професорима и просветним радницима.

-Могу рећи, велика ми је част и задовољство што сам добитник Светосавске награде. Ова награда је лауреат,  круна мог дугогодишњег рада у просвети, са ученицима. Предиван је осећај, велико задовољство. То признање, које припада једном просветном раднику, а нарочито раднику који свој посао ради савесно и одговорно, са љубављу према свом послу, каже професорка Мирјана Стаменковић добитница Светосавске награде.

Бројне награде и велики резултати, како из биологије, тако и екологије стоје иза ове престижне награде.

Ту је велики број такмичења, како окружних, републичких, такође и велики број награда у оквиру еколошких пројеката, јер смо школа која је ушла у Међународни програм „Еко школа“. Међу првим смо „Еко школама“, која је ушла у тај пројекат, који прати очување животне средине, рекла је наша саговорница.

Посао просветног радника је изузетно тежак, уколико га радите савесно и одговорно, каже професорка. Међутим, љубав према деци, према послу је једно огромно задовољство. Њихова позитивна, насмејана лица, жеља за стицањем знања је нешто што превазилази тежину овог задатка.

Please follow and like us:
Култура