Професорка Јелена Цветковић, међу 7 награђених професора са југа Србије

Професорка српског језика и књижевности Гимназије „Бора Станковић“, Јелена Цветковић, добитница је признања Друштва за српски језик и књижевност. Признање за велико залагање и остварене резултате  са ученицима, на републичким такмичењима из књижевности „Књижевна олимпијада“ , професорки Јелени уручено је десетог фебруара, на Филолошком факултету у Београду.

Друштво за српски језик и књижевност прву„Књижевну олимпијаду“организовало је 2012 /2013. године. Сада када се навршило десет година од првог такмичења, Друштво је одлучило да додели признања најуспешнијим наставницима и професорима, у основним и средњим школама, чији су ученици, у протеклих 10 година освојили највише републичких награда на такмичењу из књижевности. Професорка Јелена је међу 7 награђених професора са ј уга Србије. А награду су добила 22 професора.

Јелена Цветковић професорка српског језика и књижевности, у Гимназији „Бора Станковић“

-Критеријуми за награђивање, када су у питању средње школе, били су да награду добију професори чији су ученици у десетогодишњем периоду, од прве Књижевне олимпијаде, освојили 9 и више републичких награда.  Ја сам се нашла у тој групи, од 22 награђена професора, због тога што су моји  ученици у том периоду, освојили укупно 10 републичких награда, на такмичењу из књижевности, рекла је професорка .

Организатори Књижевне олимпијаде, поред Друштва за српски језик и књижевност су и Министарство просвете и Гимназија у Сремским Карловцима, где се традиционално и организује такмичење из књижевности, у априлу, или мају. Јелени награда пуно значи, јер како каже долази од струке.

-Пуно ми значи, јер струка на овај начин показује да прати и вреднује рад својих колега. Са друге стране, сама струка зна колико је потребно и рада и енергије и знања и стручности, као и напора уложити у припремању ученика за такмичење, нарочито када је реч о највишем нивоу републичког такмичења, рекла ј наша саговорница.

Иначе, Друштво за српски језик и књижевност је пројекат доделе признања покренуо 2019. године.  

Please follow and like us:
Друштво Образовање