Проглашена ванредна ситуација на делу територије града Врања

Пало око 50 цм снега у кратком временском року

Након седнице градског Штаба за ванредне ситуације, новинарима се обратио командант штаба, председник Привременог органа града Врања, др Слободан Миленковић.

Према његовим речима, током ноћи је у кратком временском интервалу на подручју града Врања пало око 50 центиметара снега.

На државном путном правцу према Кривој Феји је завејан аутобус са радницима рудника „Грот“, због чега су интервенисали ватрогасци-спасиоци и евакуисали путнике из аутобуса.

Пут ка Кривој Феји и Планинарског дома на Бесној кобили је, због попречавања аутобуса, на тој локацији и даље блокиран.

– Екипе са тешком механизацијом су на терену и ја се надам да ће у току дана пут бити проходан – рекао је Миленковић.

Непроходан је и део државног пута у пољаничком крају, код села Мијовце, где екипе са механизацијом такође интервенишу и очекује се да овај правац поново буде проходан до краја дана, казао је он.

Непроходан је и један део пута ка Барелићу, где механизација такође ради на чишћењу снега.

– У свим засеоцима и махалама морамо да обезбедимо комуникацију и на седници смо донели закључак да се на делу територије града Врања у тим руралним срединама прогласи ванредна ситуација.

На тај начин ћемо моћи да, евентуално, евакуишемо становништво, а потом и просечемо путне правце према тим махалама – рекао је Миленковић.

Такође, закључак седнице је и да дежурне службе у Градској управи дежурају 24 часа дневно, а биће отворен и контакт телефон 065 8415604 на који ће моћи да се јављају сви грађани који сматрају да су угрожени, додао је Миленковић.

Јавним предузећим „Комрад“ и „Водовод“ је наложено да се укључе у чишћење снега у деловима града који спадају у трећу категорију, односно у уским улицама за које ова јавна предузећа имају адекватну механизацију.

Надлежне службе су ангажоване на чишћењу градских улица од раног јутра и све главне саобраћајнице у самом граду су проходне, рекао је Миленковић.

Према његовим речима, велики проблем приликом чишћења представљају паркирани аутомобили испред приватних објеката због чега механизација не може да прође, па је апеловао на грађане да склоне возила са тротоара и испред својих кућа, како би механизација могла да чисти снег са коловоза.

Please follow and like us:
Друштво