Манифестација „Врањско спортско лето“ завршенa на Градском стадиону

„Спорт у школе“ који се под покровитељством Града реализује од 2018. године, наставља са програмом и ове школске године. На Градском стадиону одржана је промоција програма „Спорт у школе“ где су присуствовати ученици нижих разреда основних школа са територије Града, а њима и њиховим учитељима обратио се Марко Ристић председник Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање.

Манифестација „Врањско спортско лето“ коју Град у сарадњи са Савезом за школски спорт и олимпијско васпитање реализује, а обухвата спортске активности током читавог лета, све спортове у градским и сеоским срединама, последњом 11. активношћу завршена је.

-Драги родитељи, баке и деке, наставници, драга децо, драго ми је да вас видим у оволиком броју. Врањско спортско лето смо започели Мини баскет фестивалом за вас најмлађе и ево на крају лета, организујемо манифестацију за вас под називом „Спорт у школе“ рекао је Марко Ристић председник Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање.

Преко 500 малишана и ученика основних школа са територије Града, њихови учитељи, родитељи, баке и деке преплавили су Градски стадион. Моторички полигони за усавршавање моторике и кретања, више од 10 професора физичког васпитања који држе бесплатне тренинге, које Град Врање финансира, радили су са малишанима на стадиону.

-Ја волим плес, зовем се Нора Станисављевић и дошла сам овде са учитељицом и волим да прескачем препреке.

-Зовем се Анђа Мишић и идем у ОШ „Бранко Радичевић“ и други сам разред. Волим спорт, највише кошарку и дошла сам учитељицом и својим другарима.

-Ја се зовем Вукан Јањић, идем у школу Бранко Радичевић и други сам разред. Доша сам са учитељицом и другарима да трчимо’, вежбамо. Волим спорт и тренирам фудбал и кошарку.

-Да подсетим све родитеље да у свакој основној школи постоји школица спорта где са децом раде моје драге колеге, професори физичког васпитања, два пута недељно у трајању једног школског часа. Ово је промоција онога што радимо на тим тренинзима и сви они који нису имали прилике да посете тренинге, ово је приолика да се упознају са програмом активности које спроводимо на тренинзима са децом, истакао је Ристић.

Стадион је био подељен на четири станице, на свакој станици су их чекали професори, тренери и показивали им вежбе, а малишани узраста до четвртог разреда су уживали у игри, такмичењу и надметању. Публика је била јака, препуне трибине родитеља, бака и дека уживали су у предивној атмосфери на Градском стадиону.

Please follow and like us:
Спорт