Промоција књижевних дела проф. др Зорана Бингулца

У малој сали позоришта „Бора Станковић“ одржана је промоција књига „Витоперена времена“ и „Уплетена огледала Белог гаврана“, проф. др Зорана Бингулца. На књижевној вечери је приказан филм о његовом животном путу и каријери.

Проф. др Зоран Бингулац аутор је преко 30 романа. Роман „Несан“ описује његов деценијски рад на свим пољима. Порука романа „Витоперена времена“ је да само чисте душе, крећући се стазама бескраја у прелому спиралних простора свемира. Реч је о осврту на наводни смак света 21. децембра 2012. Свако почетно слово је болдовано у роману и заправо је реч о шифри, коју можете открити, уколико имате стрпљења, каже проф. др Зоран Бингулац.

-У мом награђеном роману „Витоперена времена“, једна од главних јунакиња је Врањанка Лела, Јелена. У преливу златасте смоле разгранатих грана бора, овде мислим на врањског писца Бору и само дрво бор. И сузом распеваног славуја, сакрила се напуштена кућица, невидљива за земаљског пужа у којој је Лела, Јелена из сетног града однела љубав. Ето то је Врање, поручује наш саговорник.

Одувек сам се дивио култури Врања, то је једини град на свету који има одређени мелос, а њему музика много значи. Његове слике су одсјај његове каријере. Броји преко сто слика. Свака слика носи одређену причу. И не слаже се са констатацијом његовог пријатеља, познаваоца сликарства Душана Савића, да се о својим сликама не говори. Он итекако говори о својим уметничким делима и тешко се растаје са њима.

Please follow and like us:
Култура