Промоција полицијске професије и Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ у Основној школи „Никола Тесла“ у Винчи

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић данас је у Основној школи „Никола Тесла“ у Винчи присуствовао промоцији полицијске професије и Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“, као и показној вежби и приказу рада организационих јединица овог министарства…

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић данас је у Основној школи  „Никола Тесла“ у Винчи присуствовао промоцији полицијске професије и Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“, као и показној вежби и приказу рада организационих јединица овог министарства. 

Ђацима и родитељима у Винчи обратио се државни секретар МУП-а Жељко Бркић, који је представио полицијски позив и позвао осмаке да од 1. септембра седну у школске клупе Средње школе унутрашњих послова у Сремској Каменици, која ће, захваљујући министру Гашићу, отворити поново своја врата након 15 година.

„Када говорим о Средњој школи унутрашњих послова прилично сам и емотиван и личан, јер сам је и ја завршио и могу да вам кажем да то није обична школа. Она је колевка српске полиције, која је одшколовала 38 генерација добрих и храбрих полицајаца, специјалаца, жандарма. У њу смо долазили као деца, а из ње смо одлазили као људи. Поред полицијских знања и вештина, у њој смо стекли незаборавна искуства и што је још важније, пријатеље за цео живот“, рекао је Бркић и присетио се прве лекције на почетку школовања из које је схватио зашто је професија полицајца посебна. 

„Посао полицајца је најлепши и најплеменитији на свету, јер не постоји већа награда од речи захвалности које изговара неко кога сте заштитили, коме сте помогли и кога сте спасили. Полицајац поштеним грађанима улива сигурност, да је ту неко ко ће у сваком тренутку да их заштити, а криминалцима страх да је ту неко ко ће да их у њиховим злим и лошим намерама спречи“, нагласио је државни секретар Бркић. 

Уз присећање на дане проведене у Средњој школи унутрашњих послова у Сремској Каменици, Бркић је још једном позвао девојчице и дечаке да остваре своје снове уколико желе да постану полицајци и испишу нове странице у историји ове полицијске школе. 

Присутнима се обратио и директор ОШ „Никола Тесла“ Драгољуб Гачић који је изразио очекивање да ће и из ове школе бити ученика који ће даље школовање наставити у плавој униформи и придужити се часном полицијском позиву. 

„Сигуран сам да ће већ из ове генерације неко од вас пожелети да се бави овим часним послом припадника Министарства унутрашњих послова и да ће постати колегиница и колега ових дивних људи које смо у претходном периоду упознали“, рекао је Гачић.

Манифестација којој је присуствовало више од 2.300 ученика из београдских школа била је прилика да се друже са полицијским службеницима и кроз показне вежбе ближе упознају са радом, обученошћу и вештинама припадника Интервентне јединице 92, Жандармерије, ПЈП Полицијске бригаде, Хеликоптерске јединице, полазницима Центра за полицијску обуку, као и савременом опремом и наоружањем полиције кроз тактично-технички збор.

Please follow and like us:
Друштво