Промовисан први број часописа “Кутак“

Заменик градоначелника, Милан Илић, на промоцији првог броја листа “Кутак“

У Камерној сали позоришта “Бора Станковић“ промовисан је први број часописа “Кутак“ који издаје Културно-образовни центар Врање. Часопис је намењен деци и младима и излазиће два пута годишње.

Први број часописа “Кутак“ штампан је уз подршку Града Врања, а планирана периодика објављивања је два пута годишње. Први тираж броји 350 примерака.

-Честитам објављивање првог часописа “Кутак“ Културно-образовног центра под покровитељством нашега Града. На тридесетак страна ова мала, али одабрана редакција часописа успела је да ослика идентитет и живот нашег града. Пријатно сам изненађен што се на страницама налазе приче о знаменитостима нашег града, али и деловању установа културе, активностима, као и о младим талентима из свих области образовања и културе. Рекао бих да је ‘’Кутак’’ часопис за све Врањанце, јер се у њему налазе разнолики садржаји, рекао је Милан Илић, заменик градоначелника.

Културно-образовни центар окупио је сараднике, талентоване полазнике, просветне раднике, новинаре, књижевнике, сликаре, аниматоре и многе друге како би заједно направили часопис вредан пажње.

-Могу рећи са задовољством да је у оквиру издавачке делатности покренут часопис “Кутак“, са овогодишњом темом “Хајде да слушамо плоче“, а основни циљ је промоција науке, културе и уметности. У првом броју читаоци могу да пронађу информације о установама културе које негују културно наслеђе, затим историјске чињенице, ту су и интервјуи са познатим Врањанцима на пољу уметности, спорта и много тога, каже Изабела Савић, директорка Културно-образовног центра.

Идеја о издавању часописа за децу и младе тињала је дуго, каже главни и одговорни уредник Жикица Димитријевић. Уз добру организацију, доста рада, квалитетан тим људи и подршку локалне самоуправе, први број је изашао из штампе децембра, а дошао је ред и да се овај лист промовише.

-На ту идеју смо дошли тадашња заменица градоначелника Зорица Јовић и моја маленкост. Ево дошло је до реализације. Културно-образовни центар је издавач, ја уредник и надам се да смо урадили једну добру ствар. Учествовало је много људи, спољни сарадници и млади људи, чије смо препоруке слушали и надам се да смо погодили у циљ, јер часопис има циљну групу и он тражи одмах рефлексију, истиче Димитријевић.

Часопис “Кутак“ промовисаће уметност, науку и културу.

-Повећање видљивости свих важних догађаја из ових области, како у локалној средини, тако и глобално, упућиваће децу и младе на постигнућа у овим сферама и мотивисаће, надамо се, на боље резултате у будућим подухватима, каже лекторка и чланица Уређивачког савета Ана Митић.

У часопису се могу наћи историјски, језички, културни и други записи о Врању, о култури, о уметности, истакнутим појединцима и установама, али и многе друге ствари. На њему су радили многи, а међу њима је и Јелка Митровић.

-Било ми је задовољство да радим са овим предивним људима. У времену када је информација све, када се сви медији утркују да буду што ексклузивнији, понекад науштрб квалитета и истинитости, ми смо желели да се вратимо некој традицији и да направимо један часопис који ће имати трајну вредности, каже Јелка Митровић.

У програму промоције учествовали су и чланови Градског мешовитог хора, награђени на републичком такмичењу талентованих ђака прошле школске године и полазници радионица Културно-образовног центра. 

Please follow and like us:
Култура