Концертом прослављен Дан Музичке школе

Наступили су ученици који су током протекле школске године постигли највише успеха на такмичењима, како у земљи, тако и у иностранству. Директорка школе Тања Близнаковски истиче да, нажалост, нису могла да наступе сва деца из школе, већ само они су се истакли наступима на такмичењима.

-Ове године смо учествовали на републичком такмичењу где су нам дувачи донели прве награде и лауреате. Били смо на такмичењу у Шапцу, хармоникаши су били у Смедереву. Била су разна такмичења, како републичка тако и међународна. Јако добра година је за нама. То се види по такмичењу малих пијаниста које смо имали у школи, које се одржава већ 28 година заредом. Ове године је број такмичара боио импозантан, с обзиром да смо претходне године имали и корону  и било је мање такмичара, али ове године је било у пуном сјају, каже директорка Музичке школе Тања Близнаковски Јовановић.

Публика је имала прилику да чује извођење ученика на свим инструментим на којима уче да свирају  у Музичкој школи, а да уче од мајстора показале су бројене награде.

Ово је 24. манифестација коју организује Музичка школа „Стеван Мокрањац“ уз подршку Града и Министарства културе.

Please follow and like us:
Култура