Прва Интернационална књижевна колонија у Врању  

Данас почиње 1. Интернационална књижевна колонија у Врању, која ће окупити песнике и писце за децу, књижевнике и академике. Књижевне вечери ће бити одржаване у свечаној сали Гимназије све до 11. децембра. 

Првог дана 1. Интернационалне књижевне колоније гост је академик Горан Петровић. Један је од најзначајнијих и најчитанијих српских писаца млађе генерације савремених прозаиста. Модератор вечери је проф. др Александар Јерков.

– Од самог почетка сам још у Савету колоније, а касније и као директор имала идеју да колонија временом прерасте у интернационалну. Ове године смо успели у томе. Проф. др Јерков је редовни професор на Филолошком факултету у Београду. Он је књижевни критичар и писац, каже Гордана Димитријевић директорка Народног универзитета.  

Писац Горан Петровић ће сутра од 9 сати имати књижевну радионицу са средњошколцима. Са основцима ће се састати Урош Петровић од 10 часова. Дружења са школарцима ће бити организована у Галерији Народног универзитета.

-Реч је о интерактивним радионицама. Књижевници ће кроз разговор са талентованом децом за писање стварати нова потенцијална дела, указаће им на шта треба обратити пажњу или им предложити идеје. Он ће децу упознати са својим радом. Радионице стварају осећај блискости, каже наша саговорница.

Јавна установа „Народни универзитет“ у Врању је данас обележила свој дан. Обележавање 68 година од оснивања протекло је радно у кругу запослених.

Please follow and like us:
Култура