Први крос врањских основаца на Градском стадиону

Први крос основних школа који се одржава у оквиру „Врањског спортског лета 2024“ окупиће децу на Градском стадиону у петак 24. маја  од 17 сати. Организатор овог догађаја је Атлетски клуб „Врањски маратонци“, а тим поводом разговарали смо са Биљаном Крстић и Николом Јањићем који су позвали све грађане да дођу и подрже основце. 

На кросу ће учествовати деца свих  12 основних школа са територије града. До сада је пријављено око сто деце, али сви који дођу моћи ће да трче, поручују организатори.

Физичка активност мења сваки лек, а не постоји лек који ће да замени физичку активност тако да од малих ногу треба усадити деци љубав према спорту, а данас деца нажалост нису толико активна. Сутрашња манифестација је одличан повод за већу мотивацију и активацију деце и што већи број деце у спорту. Наравно да ћемо и најмлађима да удовољимо и да ћемо и њих да испоштујемо и они ће имати прилику да трче. Након основаца и малишане ћемо да испоштујемо свакако, каже Биљана Крстић. 

Ја као родитељ примећујем да је јако битно да се деца анимирају јер је нова технологија узела данак. Деца су неактивна и не показују интересовање за спорт. Замолио бих све грађане да нађу времена јер је у питању живот њихове деце, то је буквално здрав живот. Њима ће да пруже прилику да виде колико је спорт леп и за дружење и за забаву. Позвао бих све да доведу своју децу јер нико неће бити враћен. Дођите сутра од 17 часова на Градски  стадион, додаје Никола Јањић. 

Физичка активност је битна како за децу тако и за одрасле. Организатори поручују да ће сва деца која дођу имати прилику да трче и позивају све који су у могућности да се прикључе овом догађају.

Please follow and like us:
Спорт