Први женски кошаркашки клуб у Врању – КК „ЈУГ“

Врање је од прошлог месеца богатије за женски кошаркашки клуб, први у граду. Женски кошаркашки клуб „Југ“ ће 19. и 20. фебруара вршити упис за девојчице узраста од 6 до 12 година. Тренинзи ће се одржавати у ОШ „Бранко Радичевић“ од 19 сати и у Медицинској школи „Др Елизабет Емсли Хатон“ од 20 часова. Приоритет клуба је, по речима председнице Сање Трајковић, да већ ове године девојчице из клуба иду на такмичења, а у најави је и организација кошаркашког мини фестивала.

 Уз подршку града, Врање добија први женски кошаркашки клуб, на задовољство припадница лепшег пола које преферирају овај спорт. Женски кошаркашки клуб „Југ“ оформљен је пре месец дана и то је једини кошаркашки клуб који ће радити само са девојчицама узраста од 6 до 12 година. Упис ће се вршиће 19. фебруара у Медицинској школи „Др Елизабет Емсли Хатон“  и 20. фебруара у ОШ „Бранко Радичевић“.

-Све девојчице, узраста од 6 до 12 година, може чак и од 5 до 13 година су добродошле. Осим мене, са девојчицама ће радити још један женски тренер, са којом сам ја играла кошарку, тако да ће две бивше кошаркашице бити тренери у овом клубу. Мислим да је то веома важно за девојчице, јер им ми можемо пренети своја искуства и усмерити их шта треба да раде, речи су Трајковићеве.

Када је реч о кошарци у Врању, са сигурношћу се може рећи да је један од омиљених спортова како код дечака, тако и девојчица. Врање је град који има потенцијала за женском кошарком, градско руководство је то препознало и пружило пуну подршку да се оформи кошаркашки клуб који ће радити искључиво са талентованим девојчицама које воле кошарку.

-Град је подржао идеју да њему треба један овакав пројекат где ће тренирати, али и такмичити се искључиво девојчице, где ће бити база формирана на женској кошарци, додаје наша саговорница.

Сања Трајковић је професорка спорта и физичког васпитања, али и некадашња кошаркашица која се својим ангажовањима у разним клубовима може похвалити. Своје кошаркашко искуство носи из клубова из Бујановца, Црвене Звезде, Косовске Митровице, па ће своје богато искуство и љубав према кошарци пренети на девојчице које ће тренирати.

 -Можда својим ентузијазмом, самим начином извођења свих тих вежби које радимо, самим наступом, самим препричавањем догађаја, шта ће се дешавати и које ће све бенефите имати кроз кошарку. Приоритет је да већ ове године пријавимо једну, можда и две категорије такмичарског дела. Организоваћемо мини фестивале, водићемо их на такмичења да осете тај такмичарски дух, објашњава Сања Трајковић.

Кошарка је љубав, кошарка се у срцу носи, а тренери које ће радити са девојчицама у кошаркашком клубу „Југ“ ће сву љубав према овом спорту, као и знање и вештине које су стекле током своје богате кошаркашке каријере, несебично пренети на девојчице са којима ће тренирати.

Please follow and like us:
Друштво