Пуштен у рад систем “Пронађи ме“. Вучић: Наш најважнији задатак је да сачувамо животе деце

Председник Вучић на пуштању система “Пронађи ме“ у рад

Председник Александар Вучић поручио је данас, на презентацији и пуштању у рад система „Пронађи ме“ за хитно обавештавање јавности у случају нестанка малолетне особе, да спашавање живота деце мора да буде наш најважнији задатак у наредном периоду.

-И себи и свима другима из државних институција и органа хоћу да кажем – да тачно је, направили смо стотине километара путева и на хиљаде мостова. Чак нисмо успели ни да их пребројимо све, али хиљаде мостова. А од сваког од тих мостова, који су страшно важни и од сваког од тих хиљада километара путева је важнији живот једног детета и о томе морамо да размишљамо много више. И чини ми се да то мора да буде наш најважнији задатак у наредном периоду, рекао је Вучић у Палати Србија.

Вучић је честитао свима који су учествовали на том значајном пројекту и истакао да је то велики успех за нашу земљу.

Радио телевизија Врање је, према упутству, одмах након пријема предмета са текстовима и прилозима објавила садржај истог јавности, што ће бити модел рада и у наредном периоду, сваки пут када се деси неки случај нестанка детета. Путем платформе шаљу се обавештења свим медијима, Путевима Србије, железничким и аутобуским станицама, аеродромима, телеком оператерима, како би се обавештење о нестанку одмах пустило у јавност и како би се што брже и лакше нестало дете пронашло.

Please follow and like us:
Друштво