Рад учитеља Миомира Дејановића уврштен у Зборник

Зборник радова Инклузија у савременом образовању-примери добре праксе

У зборнику радова Инклузија у савременом образовању- примери добре праксе, објављен је рад Миомира Дејановића, учитеља ОШ „Светозар Марковић“. Зборник је промовисан на 66. Међународном сајму књига у Београду.

На наградном конкурсу Инклузија у савременом образовању, учитељ Миомир Дејановић је другонаграђени. У предговору Зборника су изнети његови ставови о раду са ученицима, који се образују према индивидуалном образовном плану.

-Мој приступ настави у раду са децом из осетљивих група, као што су мигранти, деца са потешкоћама у развоју се базира на примени стрипа и илустрација. Сматрам да је цртеж универзални језик који свако разуме, објашњава учитељ Дејановић.

Зборник је карактеристичан по томе што су га писали људи из наставе и служиће коришћењу у настави. Даје много обједињених идеја и искуства, које могу да се примењују са ученицима на часу, наглашава наш саговорник.

-Сваки учитељ и наставник ће према својој умешности применити и прилагодити потребама у свом одељењу. Радови су писани на основу примене у пракси. Тако да је зборник препун практичних решења за употребу.

Учитељ Миомир Дејановић планира да обједини цртеже ученика у један едукативни стрип. Подсећања ради, учитељ Дејановић је већ са претходном генерацијом објавио књигу „Да ти нацртам“. Реч је о збирци едукативних стрипова која је наишла на добар пријем.

https://youtu.be/46ys5gBo_HI

Please follow and like us:
Образовање