Размишљате о будућем занимању? Академија техничко-васпитачких струковних студија може бити прави избор за вас

Академија техничко-васпитачких струковних студија имаће Дане отворених врата у периоду од 4. до 6. априла, када ће средњошколци, будући студенти, моћи да се упознају са могућностима наставка школовања у овој високообразовној институцији.

Академија техничко-васпитачких струковних студија је државна, акредитована установа, која је због актуелних и нових смерова избор све већег броја средњошколаца. У Одсеку Врање Академија реализује седам студијских програма на основним студијама, и то: Саобраћај и транспорт, Производна економија, Заштита животне средине, Струковна медицинска сестра, Предузетнички менаџмент, Машинско инжењерство и Прехрамбена технологије, oд чега два по дуалном моделу образовања – Заштита животне средине и Прехрамбена технологија.

– Дуални модел образовања подразумева учење кроз рад, што значи да наши студенти паралелно са стицањем знања и вештина у Одсеку Врање АТВСС стичу и радне вештине у одређеном предузећу. Ми се трудимо да на свим студијским програмима обезбеђујемо нашим студентима комбинацију теорије и праксе, те је фокус на интерактивним предавањима, лабораторијским вежбама, решавању задатака и пословних примера. Доказ квалитета наших студија је и чињеница да се велики број наших студената по завршетку основних студија, одлучује за наставак на мастер и специјалистичким струковним студијама. У Одсеку Врање се реализују два студијска програма на специјалистичким струковним студијама: Друмски саобраћај и транспорт и Инжењерски менаџмент, а и на мастер студијама: Технолошко инжењерство и Међународна економија и предузетништво, каже специјалисткиња биологије Тијана Милановић.

За све будуће студенте омогућена је и припремна настава.

– Студенти се могу определити за припремну наставу из Економије, уколико желе да конкуришу за студијски програм Производна економија или Предузетнички менаџмент. За припремну наставу из Хемије одлучују се уколико желе да конкуришу за студијски програм Заштита животне средине, Прехрамбена технологија или Струковна медицинска сестра, а за припремну наставу из Математике, уколико желе да конкуришу за студијски програм Саобраћај и транспорт или Машинско инжењерство, додаје проф. др Милица Станковић.

Као државна акредитована високошколска институција имају и буџетска места, те студенти могу искористити прилику да студирају без плаћања школарине. Конкурс за упис у школску 2023/24. годину биће ускоро расписан, а до тада се средњошколци, будући студенти, могу упознати са свим оним што ова образовна установа нуди.

-Одсек Врање АТВСС и ове године организује Дане отворених врата како бисмо помогли средњошколцима да донесу одлуку “Шта после матуре?”. Користимо прилику да позовемо наше будуће студенте, а садашње средњошколце, ученике завршних разреда трогодишњих и четворогодишњих разреда средњих школа да посете Одсек Врање АТВСС у периоду од 04. – 06. априла и упознају се са могућностима наставка школовања у нашој институцији. Дани отворених врата су замишљени као концепт који подразумева интеракцију између нас као наставника и наших будућих студената, те ће наши будући студенти имати прилику да се упознају са нама као наставницима, али и да стекну увид у просторне капацитете којима располажемо. Током Дана отворених врата будући студенти ће имати прилике да се упознају и са привредницима са којима имамо дугогодишњу успешну сарадњу, додаје Милановићева.

Поред праксе, Академија нуди у могућност додатног усавршавања путем бројних размена, семинара и радионица.

-У оквиру Ерасмус+ пројекта студентске размене четворо наших студената је било на студентској размени на Економском факултету Универзитета за туризам и менаџмент у Скопљу и вратили су се са сјајним утисцима, стекли су нова знања, али и бројна пријатељства. У наредном периоду нас очекују нове студентске размене у оквиру Ерасмус+ програма, али и летње школе у оквиру ЦЕЕПУС програма. Фокусирани смо на унапређење међународне сарадње како бисмо обезбедили нашим студентима да путују и друже се са вршњацима из целе Европе, додаје Станковићева.

Све информације будући студенти могу пронаћи на сајту Одсека Врање, као и на друштвеним мрежама, инстаграму и фејсбуку.

Please follow and like us:
Образовање