Реаговање на саопштење за јавност СНС-а у Врању

У нашу редакцију стигло је саопштење коалиције Храбро за Врање: СРЦЕ, Демократска странка, Покрет слободних грађана, Еколошки устанак – Ћута које преносимо у целости :

-Откуд образа иницијативи ПроГлас да у име свог политичког активизма обиђе Градски парк и положи цвеће на споменик Бори Станковићу?“ – пита се у саопштењу Савет за информисање СНС у Врању. Тиме потврђује још једном своју бахатост и охолост, став да су и овај град, као и ова држава, само њихови. Није, господо, напредњаци, само ваш ни парк, ни град, ни држава. Нису вам преци оставили парк, био је ту пре више од једног века и биће ту и када и вас и нас не буде више. Треба ли да тражимо од вас дозволу да прођемо парком зато што сте га ви “реконструисали и преуредили“ парама грађана? Биће ту посла за правосудне органе када дође време да провере зашто је то коштало више од 40 милиона динара и трајало више од 600 дана. А парком ће грађани Врања пролазити и даље као и до сада.

Можда вас је уплашило колико се Врањанаца окупило и у парку и у центру града да прати иницијативу “Проглас“? Миодраг Мајић, Светлана Бојковић, Гојко Божовић и др Миодраг Јовановић само су позвали Врањанце да изађу на изборе, не и за кога да гласају. Чега се онда бојите? Можда ће неко од тих људи гласати и за вас или ви знате како обезбеђујете гласове и по коју цену?

Не бојте се, не плаше се више Врањанци и знају да, ако их уцените да морају да сликају заокружен глас, могу после да га прецртају и гласају за кога желе – листић ће бити важећи, каже се у саопштењу које је потписала коалиција Храбро за Врање: СРЦЕ, Демократска странка, Покрет слободних грађана, Еколошки устанак – Ћута.

Подсећања ради, Савет за информисање Градског одбора СНС у Врању се 2. децембра огласио саопштењем у коме се наводи да је реконструисан и преуређен Градски парк у Врању  дефинитивно једна од инвестиција градске власти која је дала модеран изглед нашем граду и учинила га привлачним за многе туристе који су га последњих година посетили. И заиста је отворен и намењен свима који у доброј намери посете наш град и задрже га у лепом сећању.

Ипак, не можемо да се запитамо откуд образа иницијативи ПроГлас да у име свог политичког активизма обиђе Градски парк и положи цвеће на споменик Бори Станковићу? Како се то уклапа међу њиховим присталицама који су били највећи противници реконструкције парка и још пре почетка радова спевали жалопојке никада непосеченим стаблима?

У саопштењу ГрО СНС се даље наводи да је очигледно лицемерје иницијативе која се хвали да је ,,проглас интереса“ грађана. Свеједно, хвала им што су укључењем уживо пронели кроз Србију слику Градског парка у Врању и показали онима који већ нису обишли Врање, да се има шта видети и посетити. Локална власт под Српском напредном странком није губила време. Баш зато, Србија не сме да стане, Врање не сме да стане!- каже се у саопштењу Савета за информисање ГрО СНС Врање.

Please follow and like us:
ИЗБОРИ