Реконструисана фонтана у центру града

Реконструисана фонтана у центру Врања

Завршена је реконструкција фонтане у центру града, чија је обнова била у надлежности ЈП „Урбанизам и изградња града Врања“. Тим поводом смо разговарали са Јеленом Здравковић из овог предузећа, која нам је најавила нове радове у самом центру града.

Оно што је за Београђане симбол када је реч о месту састанка са пријатељима јесте чувени Споменик кнезу Михаилу у Београду који се налази на Тргу Републике, познатије као „Видимо се код Коња“ за Врањанце је фонтана код главне Поште. Овога пролећа је у рекордном року реконструисана и обогаћена лед светлима, како би и дању и ноћу красила изглед самог центра града.

-ЈП „Урбанизам и изградња града Врања“ завршило је реконструлцију фонтане код Поште. Најпре су замењене мермерне плоче које су биле поломљене, уграђене су три пумпе, лед осветљење и тиме су завршени сви радови када је реч о реконструкцији ове фонтане. Све је завршено у рекордном року, а ЈП „Водовод“ ће наредном периоду извршити уређење околних зелених површина. Такође бих додала да је ЈП „Урбанизам и изградња града Врања“ почело са поставањем стубића у Партизанској улици у складу са пројектом регулисања саобраћаја, како би се ослободили тротоари за несметано кретање пешака, истиче Здравковићева.

Фонтане се постављају на тргове у градовима, угоститељским објектима и свуда где се сматра за сходно. Одређене фонтане служе и као извори питке воде, на тај начин служећи и као практични и као украсни објекти. Данас људи постављају фонтане и у својим двориштима, јер имају повољно дејство на расположење због свог освјежавајућег изгледа. Присутне Врањанце смо упитали колико им се свиђа реконструисана фонтана и добро познато место окупљања свих Врањанаца.

-Фонтана је предивна, ко овде дође и седи, релаксира се. Овај жубор воде ме одушевљава и целог дана бих овде седела. Овде је за младе, за децу, за старије људе прелепо за одмор. Прелеп је и предиван осећај поред фонтане, речи су наше суграђанке.

-Шта рећи за фонтану, предивна је и могу рећи да уживам. Долазим из Ниша и прва помисао када сам је видела била је „предивна је, благо нама“, коментарише наша суграђанка.

-Баш нам је било потребно да се мало освежимо, нарочито ми који живимо у стамбеним зградама и који немамо дворишта, а да имамо где да изађемо када су јаке врућине. Спас проналазимо овде, каже наша суграђанка.

Реконструисана фонтана има лед осветљење, па свим присутним посетиоцима у вечерњим сатима, осим умирујућег звука, пружа и лепши визуелни доживљај, који и случајним пролазницима мами поглед.

Please follow and like us:
Друштво