Реконструисани вртић „Пчелица“ почео са радом

Реконструисани вртић “Пчелица“ по принципима енергетске ефикасности почео је да ради. У реконструкцију је уложено 38 милиона динара, од којих је Министарство енергетике уложило 25 милиона динара, а остало Град.

Уређен, комфоран и улепшан вртић „Пчелица“ и пре рока предвиђеним за завршетак реконструкције, примио је преко 350 малишана. Завршена је комплетна реконструкција крова са изолацијом, затим су изведени унутрашњи радови, замењена је и реконструкција котларнице, топловодне мреже, соларни колектор за санитарну топлу воду, хидрантска мрежа и сви приступи.

-Након шест месеци реконструкције нашег вртића, деца су се вратила у просторије вртића „Пчелица“, па бих овом приликом желела да се захвалим првенствено Министарству енергетике и рударства и Граду на уложеним средствима. Морам признати да су ова уложена средства уложена у нашу будућност. Уложена су велика средства, велики труд како би обезбедили безбрижност ове деце, ради њиховог правилног раста и развоја, истакла је Биљана Трајковић руководилац вртића „Пчелица“.

Додатна средства ради реконструкције вртића уложена су из локалног буџета за хобловање паркета и осталих уређење. Најмлађи суграђани из овог дела града имају најбоље услове за боравак, васпитање и учење, томе сведоче и њихови осмеси на лицима, као и радост у игри и песми, првог дана у свом вртићу.

-Захвалила бих се родитељима који су нам дали пуну подршку у свему и имали пуно разумевања и стрпљења и ево, ту смо где јесмо. Данас 4. септембра вратили смосе у наше просторије, као што сте могли да видите деца су срећна, весела, радосна, а кад су они срећни, срећни смо и сви ми, првенство због тога што нам је вртић у новом рухи и некако се и сви ми осећамо ново у новом вртићу, речи су Трајковићеве.

Малишане смо оставили да уживају у друштву, игри и песми, после летњег распуста са својим другарима. На реконструкцији овог вртића се неће стати, градско руководство је већ аплицирало са новим пројектом, јер је жеља Града да сваке године један вртић реконструишу. Иако је рок био 1. октобар, руководство града је издејствовало да вртић ипак буде завршен раније и крене са радом на самом почетку школске године.

Друштво