Републичко такмичење младих талената у недељу у Врању

Културно образовни центар у Врању биће домаћин 65. Републичког такмичења младих талената. По речима директорке ове установе Јасмине Вељковић, велика је част и задовољство бити домаћин и организатор овако значајног догађаја. Такмичење ће бити одржано у суботу 20. маја у просторијама Медицинске школе у Врању.

Млади таленти, средњошколци и полазници Центара за таленте  из Кикинде, Панчева, Београда, Чачка, Лознице, Ниша као и нашег округа имаће прилику да из 13 наставних предмета покажу и одмере своје знање са вршњацима.

-То су предмети за које се ученици могу пријавити код нас у Центру и у оквиру тог рада ученици најпре раде истраживачки рад и након тога могу да учествују на такмичењима. Првенствено се такмиче на Регионално а касније и на Републичко уколико се пласирају, објашњава Јасмина Вељковић директорка Културно – образовног центра.

На такмичењу учествује 300 ученика, од чега је 40 из Врања, речи су директорке Вељковић.

-Врање је први пут домаћин овог такмичења и велико је задовољство за све нас, али и велика одговорност. Ово такмичење је специфично само по себи зато што сем теста знања који се иначе ради и на другим такмичењима, ученици раде одбрану свог истраживачког рада, који су припремили раније. Припрема траје, потребно је пуно информација, доста координација са осталим центрима, али се надам да ћемо поверење које смо добили као организатори, оправдати и да ће све протећи у најбољем реду, истакла је Вељковићева.

Ово такмичење се одржава под покровитељством Министарства просвете и града Врања који учествује у финансирању рада Културно – образовног центра.

Култура Образовање