Ревија голова на турниру у Ћуковцу

У селу Ћуковац је почео ноћни турнир у малом фудбалу на којем учествује 10 екипа са територије града Врања. Три првопласиране екипе ће добити новчане награде, а биће проглашени и најбољи појединци.

Традиција ноћних турнира у малом фудбалу треба да се настави, кажу организатори овог спортског догађаја у Ћуковцу.

Сасвим је природно да организацију на себе преузму млади људи, жељни дружења и спортских манифестација у свом месту, истиче председник Савета МЗ Ћуковац Миодраг Ђорђевић.

Он се захвалио локалној самоуправи и спонзорима на подршци.

– Хвала и мештанима који помажу да се овако дружимо.

Желимо да се омладина окупи и да се дружи, да нам свима буде лепо. Нека све протекне како ваља и нека најбољи победи – поручио је Ђорђевић.

Ове лепе жеље дле и други мештани Ћуковца, који су дали свој допринос у уређењу спортског терена на којем се одигравају спортски догађаји.

– Пре почетка турнира смо се организовали и мештани су нам помогли да средимо терен и да исцртамо беле линије – каже Ђорђе Јовановић.

– Систем такмичења је 4+1+5, односно, 4 играча, голман и 4 замене. Имамо 10 екипа у две групе у којима се састаје свако са сваким.

По четири првопласиране екипе иду у осмину финала, затим се игра четвртфинале, полуфинале и финале – наводи Кристијан Стојменовић.

– Првопласирана екипа осваја новчану награду од 50 хиљада динара, друго место носи 20 и треће – 10 хиљада динара.

Припремили смо и пехаре за прво, друго и треће место, као и за најбољљег голмана и најбољег играча – каже Ђорђе Јовановић.

У такмичењу по групама, мечеви се играју сваке вечери до поноћи, а турнир ће трајати до краја месеца.

Турнир је отворен интонирањем државне химне „Боже правде“, а у првом сусрету, екипа „Калинела“ је победила тим „Требешиња“ резултатом 5:4.

У наставку, екипа „Кића и другови“ су победили тим „Брестовца“ са 11:4, а „Златковић 017“ је добио тим „Врањског мерака“ са 11:9.

Please follow and like us:
Спорт