РИК: Донето решење о додели мандата посланицима

Фото:Тањуг

Републичка изборна комисија донела је на данашњој седници решење о додели мандата народним посланицима новог сазива Скупштине Србије. Председник РИК-а Владимир Димитријевић подсетио је да је РИК на седници одржаној 12. јануара, у складу са Законом о избору народних посланика, усвојила укупан извештај о резултатима избора за народне посланике.


“Овај извештај је објављен у Службеном гласнику Републике Србије 12. јануара ове године, такође и на веб страници Републичке изборне комисије истог дана, чиме су се стекли услови да комисија додели мандате народним посланицима кандидатима са изборне листе који су освојили посланичке мандате”, рекао је Димитријевић.


Од укупно 250 мандата, листа Александар Вучић – Србија не сме да стане освојила је 129 мандата, листа Србија против насиља – 65, Ивица Дачић – премијер Србије -18, Нада за Србију – 13, Ми глас из народа -13, СВМ – 6, Уједињени за правду – Усаме Зукорлић, Томислав Жигманов – 2 мандата, СДА Санџака Суљеман Угљанин – Политичка борба Албанаца се наставља Шаип Камбер – 1 мандата, Руска странка – Слободан Николић – 1 мандат.


Димитријевић је, одговарајући члану РИК-а Танасију Маринковић који је тражио да се прекине поступак због жалбе листе “Србија против насиља, рекао да је јуче РИК добио пресуду Управног суда којом се жалба коалиције Србије против насиља, а која је поднета против укупног извештаја и резултата избора за народне посланике одбија по свим разлозима који су наведени у жалби.

Please follow and like us:
ИЗБОРИ Политика